Hlavní obsah

Kapitán českých tenistek Pála uvažuje o povolání Zakopalové

BRNO

Obtížné dilema řeší čtyři dny před zahájením semifinále Fed Cupu s týmem USA nehrající kapitán českých tenistek Petr Pála. Místo zraněné Petry Kvitové, která si minulý týden při kondičním cvičení podvrtla kotník, zvažuje povolat Kláru Zakopalovou.

Článek

Kvitová ještě v neděli přišla na sraz do haly Rondo o berlích, v úterý už ale patnáct minut na kurtu trénovala. Hrála z místa míče maximálně dva metry od sebe, vyzkoušela si podání. V zátěži ale nebyla. "Cítila jsem se dobře, dostala jsem se i do úderů. Zatím jsem ale více nechtěla nohu zatěžovat," uvedla po dopolední přípravě Kvitová.

Odpoledne bude hráčka odpočívat a podle reakce organismu a po konzultaci s lékaři se Pála rozhodne k dalším krokům. "Stále nedokážu říci, jak to bude s Kvitovou v dalších dnech. Nyní chci počkat na vyjádření lékařů po tréninku. Zraněná noha se lepší rychle, každý den napomáhá léčbě. Ale nepředpokládám, že by v sobotu nastoupila k utkání. Možná by mohla být k dispozici v neděli," uvažoval Pála.

Zakopalová by nabídku přijala

Kapitán už v pondělí hovořil se Zakopalovou o jejím případném dodatečném povolání do týmu. "Klára řekla, že by ráda přijela. Je přihlášena na turnaj ve Fezu, proto jí za vstřícný postoj děkuji. Zatím trénuje v Praze a k večeru jí zavolám. Problém by měla s přeobjednáním letenek na pondělí a komplikací by pro ni byl i přechod z rychlého povrchu na antuku," poznamenal Pála, který ocenil i pohodovou povahu Kvitové. "Moc by chtěla hrát. Nyní je ale potřeba, abychom správně odhadli situaci. A neriskli zbytečně. Mohou nám chybět zhruba tři dny," řekl Pála, který může změnit nominaci v pátek do 11:00.

V Brně se už objevila vedle Alexi Glatchové i další americká tenistka Liezel Huberová, která je deblovou specialistkou. Zbytek týmu by měl dorazit nejpozději do středečního dopoledne. Obdobně je na tom i Květa Peschkeová, které se už podařilo si zajistit na cestě z USA do Evropy letecký spoj. Připojit k výpravě by se měla ve středu.

Reklama

Související témata: