Hlavní obsah

Tenisová hvězda se pustila do ATP. Ta podle ní ohrožuje zdraví hráčů

Londýn/Praha

Tenis mu chyběl a návratu na kurty se už nemohl dočkat, jenže odložit ho musel kvůli koronaviru. Teď si sice bývalá světová jednička minulý týden vyzkoušela domácí charitativní turnaj, ale jak to bude dál? Andymu Murraymu se nelíbí program turnajů, se kterým přišla Asociace tenisových profesionálů ATP. „Není to pro hráče bezpečné,“ tvrdí britský tenista.

Foto: Sport.cz

Andy Murray.

Článek

Tenisové turnaje mužů by se znovu měly rozběhnout v polovině srpna. Hrát se bude ve Washingtonu, pak bude následovat Cincinnati, které se uskuteční v New Yorku, po něm bude US Open a poté tenisté zamíří do Evropy do Kitzbühelu, Madridu a Říma. To se však nelíbí Andymu Murraymu.

I když se britský tenista už nemůže dočkat až si zase zahraje na grandslamech, nahuštěný program ATP nepovažuje za chytře vymyšlený. „Hrát čtvrtfinále, nebo semifinále v New Yorku a poté letět do Madridu v jiné nadmořské výšce a na antuce, na které se dlouho nehrálo, není pro hráče bezpečné,“ uvedl Murray na webu sportingnews.com.

„Ohrožuje to jejich zdraví. Myslím si, že je pravděpodobné, že mnoho špičkových tenistů kvůli tomu několik velkých turnajů vynechá,“ prohlásil trojnásobný grandslamový vítěz, který se minulý týden po sedmi měsících vrátil na kurty. Vyléčil zraněné tříslo a teď si zahrál na domácím charitativním turnaji, který nesl název Bitva Britů.

Na něm dvakrát vyhrál a dvakrát prohrál. Výsledky podle jeho slov však pro něj tak důležité nebyly, šlo mu hlavně o to, aby zjistil, jak jeho tělo vydrží zátěž. „Doufám, že po těchto zápasech budou kyčel a tříslo v pořádku. Moje priorita je jasná, chci být úplně fit na grandslamy,“ dodal Murray.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík