Hlavní obsah

Nadšená Šafářová žasne: Takové týmy nám v zahraničí můžou závidět!

Praha

Druhou část ze čtyřdílné série Tipsporte Elite Trophy má za sebou česká ženská tenisová elita. Na prostějovských kurtech se podobně jako na Štvanici radoval z triumfu Černý tým Karolíny Plíškové, který v těžké bitvě přemohl Růžový celek Petry Kvitové až díky infarktové závěrečné čtyřhře a slavil triumf 7:6. Nadšená je z průběhu turnaje i bývalá elitní česká tenistka Lucie Šafářová. „Takové týmy nám v zahraničí mohou závidět," psala legenda.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Na snímku je Černý tým - (zleva) Nikola Bartůňková, Tereza Martincová, Kristýna Plíšková, Karolína Muchová, Markéta Vondroušová a Karolína Plíšková.

Článek

Špičková kvalita s hvězdným obsazením. Ne, to není přehnané tvrzení. Charitativního turnaje Tipsport Elite Trophy se účastní hráčky s žebříčkovým postavením, které žádná jiná evropská země nabídnout nemůže.

Hned pět účastnic najdeme do 31. místa nejlepších singlistek tenistek světa, mezi top deseti deblistkami planety ja pak dokonce trojice hráček bojujících v barvách Růžového týmu Petry Kvitové.

A na úrovni turnaje je to znát. Středeční boje vyvrcholily nevídanou čtyřhrou v podání bývalých světových deblových jedniček Barbor Strýcové s Krejčíkovou, které podlehly páru Markéta Vondroušová, Karolína Muchová 0:2 na sety i přesto, že ve druhé sadě vedly už 5:0 a 40:15 při vlastním podání.

Nad málo vídaným obratem kroutila hlavou i kapitánka vítězného týmu Karolína Plíšková. "Děkuju, vám za to, jak jste to v závěru zvládly," napsala ke snímku svého vítězného Černého družstva světová trojka.

A pozadu nezůstala ani Lucie Šafářová, která si i přes mateřské povinnosti nenechala prostějovské boje ujít.

"Parádní tenis a takové dva týmy nám v zahraničí mohou závidět! Je pěkné být zpět na kurtech v Prostějově," psala na sociálních sítích bývalá světová pětka.

Třetí díl Tisport Elite Trophy pokračuje na Štvanici, kde by se mělo hrát dvakrát, 11. až 13. července na antuce a 25. až 27. července nejspíš na tvrdém povrchu.

Reklama

Související témata: