Hlavní obsah

Šílíš? Soupeřka Plíškové se dopustila velikého faux pas. Rozhodčí s hlavou v dlaních nechápala

Praha

Zná to každý. Naučené úkony, které děláme automaticky, aniž bychom nad tím přemýšleli. Jak se však na vlastní kůži mohla přesvědčit italská tenistka Sara Erraniová, ne vždy se tento zvyk vyplatí. Další soupeřka Kristýny Plíškové se na turnaji v Palermu dopustila po vítězném úvodním zápase pořádného faux pas.

Foto: Sport.cz

Sara Erraniová se na postup hodně nadřela

Článek

Turnaj v Palermu je prvním kláním od březnového přerušení tenisové sezony. A samozřejmě jako po celém světě i zde platí řada opatření proti šíření koronaviru, s kterým zvlášť Itálie svádí hodně těžký boj.

Je tak samozřejmostí, že hráčky hrají prakticky před prázdným hledištěm, diváci, kteří se přeci jen do hlediště dostanou, nosí roušky a hráčky si už tradičně místo podávání rukou ťuknou raketami.

O to víc zaskočilo hlavní rozhodčí zápasu neobvyklé chování italské hvězdy Erraniové. I když nutno dodat, že pranýřovat zkušenou Italku by na místě rozhodně nebylo, za svůj čin se okamžitě omluvila a bylo jasné, že jednala na základě čistě automatických zvyklostí.

Ale o co šlo? Po těžkém tříhodinovém zápase s Rumunkou Cirsteaovou (7:5, 1:6, 6:4) odešla vyčerpaná Italka k lavičkám a jak je v "normální" sezoně zvykem, hodila fanouškům do hlediště své potítko.

Okamžitě si však svůj úlet uvědomila a gestem se omlouvala hlavní rozhodčí, která s hlavou v dlaních nevěřícně přihlížela činu bývalé světové devítky.

Bývalá finalistka French Open z roku 2012 se o postup do čtvrtfinále domácího turnaje utká s Kristýnou Plíškovou, která se bude snažit o to, aby si Italka na podobné vítězné gesto po utkání už nemusela dávat pozor.

Reklama

Související témata: