Hlavní obsah

To byla jízda! Muchová zničila německou tenistku. S Karolínou Plíškovou vládla i ve čtyřhře

Aktualizováno

Třemi zápasy začal na pražské Štvanici čtvrtý závěrečný díl Tipsport Elite Trophy. V úvodním zápase porazila Johana Marková Denisu Hindovou 6:1, 6:3, ve druhém poté stejným poměrem zvítězila Karolína Muchová nad německou tenistkou Andreyou Petkovicovou. V závěrečné čtyřhře pak Muchová spolu s Karolínou Plíškovou porazily pár Petkovicová, Šwiateková 6:1, 7:6 a po pátečních duelech tak zajistily vedení Černého týmu 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karolína Muchová neměla s Petkovicovou problémy

Článek

"Každé vítězství je dobré a zvlášť v těchto podmínkách, protože poletíme do New Yorku a tam bude ještě větší vedro. Je nepříjemné v tom hrát, ale čeká nás to, takže je super si na to zvykat," řekla Muchová, která by měla příští sobotu odletět do USA, kde ji čekají v New Yorku Cincinnati Masters a grandslamové US Open.

Sestřih zápasu Muchová - PetkovicováVideo: tenis,petkovicová,muchová, O2 TV Sport

Muchová od začátku března trénuje s Davidem Kotyzou, ale kvůli koronavirové pauze ji ostrý turnaj pod jeho vedením teprve čeká. "Cítím posun, na kterém pracujeme úderově i kondičně, a už nějaké části přenáším v zápase na kurtu. Pořád je tam mezera, ale jsem ráda, že se něco ukazuje a cítím se dobře," řekla.

Na závěr úvodního dne slavily vítězství Karolína Muchová s Karolínou Plíškovou, když zdolaly německo-polský pár Andrea Petkovicová, Iga Šwiateková 6:1, 7:6.

Rozhovor s Karolínou MuchovouVideo: tenis,petkovicová,muchová, O2 TV Sport

Čtvrtý díl charitativního tenisového turnaje družstev žen Tipsport Elite Trophy - Praha (tvrdý povrch):
Růžový tým - Černý tým 1:2
Marková - Hindová (obě ČR) 6:1, 6:3
Petkovicová (Něm.) - Muchová (ČR) 1:6, 3:6
Petkovicová, Šwiateková (Něm/Pol.) - Karolína Plíšková, Muchová 1:6, 6:7 (4:7)

Reklama