Hlavní obsah

Jak, prosím? Rozhodčí si spletl Djokoviče s Federerem

Jako by se toho ve spojení s Novakem Djokovičem v poslední době neudálo dost, dění kolem světové tenisové jedničky nenudí. Při sobotním čtvrtfinálovém souboji na antukovém turnaji v Římě s Němcem Dominikem Köpferem, při němž mimochodem Srb znovu neudržel nervy na uzdě a v záchvatu vzteku zdemoloval raketu, mu úsměv na tváři nevyvolalo ani faux-pas umpirového rozhodčího, jenž si během zápasu Djokoviče spletl se švýcarským fenoménem Rogerem Federerem.

Foto: Alfredo Falcone, ČTK/AP

Novak Đjokovič na turnaji v Římě.

Článek

Co se přihodilo?

Za stavu 6:3, 4:6 a 1:1 po Köpferově dvojchybě a tedy zisku třetího gamu v rozhodující sadě pro Djokoviče si šli oba aktéři odpočinout a slyšeli: „Gioco, Federer" tedy v překladu „Hra, Federer." Úsměvného momentu si všimlo i vedení turnaje a ATP a umístilo jej na svůj oficiální twitterový účet.

Napjatého Srba nicméně přehmat rozhodčího nijak nepobavil, právě naopak. Výraz jeho tváře hovořil o mnohém. Sudího sjel zlým pohledem a ten se za přeřeknutí hned omlouval. „Djokovič vede 2:1 ve třetím setu," zahlásil rychle.

Nejvýše nasazený hráč nakonec vypjatý duel zvládl, v nedělním semifinále pak zdolal po více než dvou hodinách 7:5, 6:3 Caspera Ruuda z Norska a dnes bude ve finále usilovat o rekordní 36. titul z turnajů kategorie Masters. Jeho soupeřem bude sobotní přemožitel Rafaela Nadala Diego Schwartzman z Argentiny.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner