Hlavní obsah

Je dobře, že hraju dobře. Krejčíková šplhá po světovém žebříčku

Ostrava

Po úspěšné kvalifikaci nechtěla hrát Tereza Martincová s Češkou. Jenže los prvního kola ostravského turnaje její přání nevyslyšel. Osmifinalistka tenisového French Open Barbora Krejčíková pak ukázala krajance, že přechod z antuky na tvrdý povrch zvládla suverénně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Krejčíková na archivním snímku.

Článek

"Měla jsem na adaptaci vlastně jen sedm dnů. V neděli jsem si šla zatrénovat a v pondělí se vzhledem k tomu, co se děje v souvislosti s covidem, všechno zavřelo. A v Ostravě jsem mohla na kurt až ve čtvrtek," líčila Krejčíková.

Její kvalifikační výkon byl přesto suverénní. Moc se nezdržovala se Slovinkou Juvanovou, ani v neděli se Švýcarkou Teichmannovou. Pokud by nebylo úspěchu na Roland Garros a řady odhlášených hráček, Krejčíková by na účast v kvalifikaci možná ani nedosáhla.

"Bylo to štěstí, měla jsem sice přislíbenou volnou kartu, ale nikdy to není tak jednoduché," prohlásila 24letá tenistka, která naplňuje starou pravdu, že Češi na kurtech dozrávají o něco později.

Nekdejší svěřenka Jany Novotné a dvojnásobná grandslamová šampionka v deblu s Kateřinou Siniakovou se konečně prosazuje i ve dvouhře. V posledních měsících prošla Krejčíková psychickou proměnou, která se odrazila na jejích pařížských výkonech, díky nimž poprvé v kariéře prorazila mezi sto nejlepších hráček - na 85. pozici. A postup do druhého kola v Ostravě jí ve virtuálním žebříčku poslal ještě výš: na 76. místo!

"Člověk se zlepšuje, jen když může hrát s těmi nejlepšími. Pro mě je to i odměna. Je dobře, že hraju dobře," pousmála se Krejčíková.

Teď jí čeká v Ostravě bývalá světový jednička a nedávná finalistka US Open Viktoria Azarenková.

"S Vikou to bude těžkej zápas, s takovou hráčkou nemám možnost utkávat se každý týden. Má za sebou spoustu grandslamů, plno vyhraných turnajů. V Americe hrála strašně dobře a hard jí bude sedět víc než antuka," přemítala česká singlová 'devítka'.

Jejímu posunu nejen v českém žebříčku ale, zdá se, nic nebrání.

Reklama

Související témata: