Hlavní obsah

Wozniacká porazila Schiavoneovou a zůstane tenisovou jedničkou

DAUHÁ

Dánská tenistka Caroline Wozniacká porazila ve svém třetím utkání na Turnaji mistryň v Dauhá Francesku Schiavoneovou z Itálie 3:6, 6:1, 6:1 a zůstane do konce roku světovou jedničku. Postup do semifinále však jistý nemá, na rozdíl od Australanky Samanthy Stosurové, jež podlehla 6:4, 4:6 a 6:7 Rusce Jeleně Dementěvové.

Článek

Dvacetiletá dcera polských rodičů Wozniacká se stane desátou ženou, jež zakončí rok v roli světové jedničky, a nejmladší od Martiny Hingisové, které se to v roce 1997 povedlo jako sedmnáctileté. Rodačka z Odense, jež v čele žebříčku nahradila začátkem října dlouhodobě zraněnou Serenu Williamsovou, vyhrála letos nejvíce titulů (šest) a zápasů (61) ze všech tenistek na WTA Tour.

Navzdory dvěma výhrám však dlouho panovaly pochyby o jistotě jejího postupu do semifinále. WTA ho potvrdila po důkladném propočítávání až hodinu po skončení zápasu.

Situaci v Kaštanové skupině totiž zkomplikovala v prvním zápasu dne Dementěvová. Olympijská vítězka z Pekingu sice prohrála první set se Stosurovou, jež se díky tomu kvalifikovala při své premiérové účasti mezi singlistkami mezi nejlepší čtyři, další dva však získala a zůstala na několik hodin ve hře o postup.

I kdyby však Dementěvová v pátečním závěrečném utkání skupiny zdolala Schiavoneovou 6:0, 6:0 a vyrovnala bilanci Wozniacké v počtu vyhraných zápasů a setů, bude mít procento vyhraných gamů 52,5 oproti 60,7 světové jedničky.

Tenisový Turnaj mistryň v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 4,55 miliónu dolarů):
Kaštanová skupina:
Wozniacká (1-Dán.) - Schiavoneová (4-It.) 3:6, 6:1, 6:1, Dementěvová (7-Rus.) - Stosurová (5-Austr.) 4:6, 6:4, 7:6 (7:4).

Reklama

Související témata: