Hlavní obsah

Tohle mi neberte! Legendární Becker řeší obří dluhy po svém

Kam se podívá, tam dluží. Legendární tenista Boris Becker visí svým věřitelům a celé řadě obchodních partnerů v přepočtu přes miliardu korun. Kromě exekuce měl dvaapadesátiletý Němec umořit aspoň část pohledávek prodejem svých trofejí, mezi které patří i šest z grandslamových podniků. Podle nových informací tak však Becker učinil jen částečně, čtyři poháry si navzdory rozhodnutí soudu ponechal.

Foto: Sport.cz

Boris Becker jako nejmladší tenista v historii vyhrál slavný Wimbledon

Článek

Tenisem si vydělal přes 25 milionů dolarů, další sumy pak získal od sponzorů. Přesto se Boris Becker dostal díky neuváženým investicím a prodělečným podnikům do obrovské dluhové pasti. Kvůli neplacení svých závazků už stanul před londýnským soudem. Zde se kromě jiného zpovídal i ze zatajování majetku před svými věřiteli. V případě prokázání viny mu hrozí sedm let v base.

Šestinásobný grandslamový šampion měl před insolvenčním správcem zatajit majetek ve výši přesahující částku 54 milionů korun, do které spadá vlastnictví luxusního bytu v Londýně a dvě nemovitosti v Německu. Na dalších nepřiznaných účtech pak dle obvinění má dalších téměř 30 milionů korun.

Foto: Sport.cz

Boris Becker.

Becker se část dluhů snažil umořit prodejem více než osmi desítek předmětů ze své oslnivé kariéry, mezi nimi mělo být i všech šest grandslamových pohárů (dva z Australian Open, tři z Wimbledonu a jeden z US Open.).

Z internetové aukce získal téměř dvacet milionů korun, podle obžaloby však německá legenda porušila nařízení soudu, když si hned čtyři nejcennější trofeje "ulila". Má se jednat o dva poháry za vítězství ve Wimbledonu a dva za Australian Open.

V Beckerově držení tak mají nadále zůstávat poháry za triumfy v All England Clubu v roce 1985, který ovládl v sedmnácti letech jako vůbec nejmladší hráč v historii, a z roku 1989. Jediným vydraženým wimbledonským pohárem tak má být ten z roku 1986. Navzdory rozhodnutí londýnského soudu mají v jeho vlastnictví i nadále zůstávat obě trofeje za vítězství na Australian Open v letech 1991 a 1996.

Soud s německou legendou, která žije v současné době v Londýně, má pokračovat až v září příštího roku. "Pan Becker je rozhodnutý čelit veškerým obviněním, která jsou proti němu vznesena a očistit svoji pověst ve všech směrech," říká tenistův právník Jonathan Caplan.

Reklama