Hlavní obsah

Voráčová i Záhlavová postoupily v Přerově do semifinále

PŘEROV

Obě nejvýše nasazené české tenistky Renata Voráčová a Sandra Záhlavová postoupily do semifinále mezinárodního halového mistrovství republiky Zubr Cup v Přerově. Turnajová jednička Voráčová měla cestu poměrně snadnou, neboť po vyhraném prvním setu 6:1 její soupeřka Ivana Lisjaková z Chorvatska utkání v úvodu druhé sady vzdala. Sandra Záhlavová zdolala Francouzku Irenu Pavlovicovou po setech 6:1, 5:7 a 6:1.

Foto: webnode.cz

Renata Voráčová nedotáhla úspěšné marocké tažení do konce.

Článek

"V úvodu jsem hrála velmi agresivně a Francouzka neměla šanci," řekla Záhlavová, která ale ve druhém setu znervózněla. Přestalo se jí dařit podání, v její hře bylo hodně nevynucených chyb a druhý set prohrála 5:7. "Pavlovicová začala hrát vabank, zpřesnila hru a doběhla hodně ztracených míčů. Dostala jsem strach z vítězství. Bála jsem se, abych nezkazila servis. Uvolnění přišlo až ve třetím setu, kdy jsem se zase srovnala," dodala Záhlavová.

V semifinále se střetne s obhájkyní loňského prvenství Claire Feuersteinovou z Francie. Voráčová narazí na třetí nasazenou Mašu Zecovou-Peškiričovou ze Slovinska.

Mezinárodní halové mistrovství republiky v tenisu žen v Přerově (tvrdý povrch, dotace 25.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Voráčová (1-ČR) - Lisjaková (Chorv.) 6:1, 0:1 skreč, Záhlavová (2-ČR) - Pavlovicová (5-Fr.) 6:1, 5:7, 6:1, Zecová-Peškiričová (3-Slovin.) - Siegemundová (Něm.) 6:3, 5:7, 6:2, Feuersteinová (Fr.) - Babilonová (Něm.) 6:4, 6:2.
Semifinálové dvojice: Voráčová - Zecová-Peškiričová, Feuersteinová - Záhlavová.

Reklama

Související témata: