Hlavní obsah

Krejčíková je po úspěchu v Paříži v nominaci na cenu WTA

Barbora Krejčíková po úspěchu na Roland Garros může vyhrát jednu z tradičních měsíčních anket tenisové asociace WTA. Ocitla se mezi třemi finalistkami v kategorii průlom měsíce. Společnost jí dělají dvě soupeřky, které si v Paříži rovněž vylepšily maximum na grandslamu a dostaly se ještě dále.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Barbora Krejčíková na turnaji v Ostravě.

Článek

Krejčíková, bývalá světová jednička ve čtyřhře, skončila životní pouť na French Open v osmifinále. Prohrála s argentinskou kvalifikantkou Nadiou Podoroskou, která došla až do semifinále a o cenu průlom měsíce října se uchází rovněž. V nominaci je doplňuje pařížská čtvrtfinalistka Němka Laura Siegemundová.

Krejčíková v dobré formě pokračovala i v Ostravě, kde coby kvalifikantka sebrala set bývalé světové jedničce Viktorii Azarenkové, ale zápas 2. kola k výhře nedovedla. V deblu se na obou říjnových akcích probojovala s Kateřinou Siniakovou do semifinále, v ostravské hale do čtyřhry kvůli nemoci nenastoupila.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Nová šampionka French Open Iga Šwiateková s trofejí.

Nominované tenistky vybírá WTA, o vítězkách pak svými hlasy rozhodují fanoušci. V dalších kategoriích se Češky do výběru nedostaly. Jasnou favoritkou na cenu pro hráčku měsíce je polská vítězka z Paříže Iga Šwiateková.

Reklama

Související témata: