Hlavní obsah

Millman - Tiafoe 3:6, 6:4, 6:4Australský tenista Millman si v Nur-Sultanu zahraje o první titul. Ve finále je i Rubljov

panČTK

Parádními výkony se na turnaji v Nur-Sultanu prezentuje jednatřicetiletý Australan John Millman. Rodák z Brisbane bude mít šanci na zisk vůbec prvního titulu na ATP, v nedělním vyvrcholení turnaje se střetne s Francouzem Adrianem Mannarinem, jenž bude hrát jubilejní desáté finále v kariéře.

Foto: Profimedia.cz

John Millman si zajistil postup do finále

Článek

Čtvrtý nasazený Millman postoupil do finále po dvou obratech. Ve čtvrtfinále odvrátil dva mečboly Tommymu Paulovi a dnes s jiným Američanem Francesem Tiafoem prohrál opět první set, ale zvítězil 3:6, 6:4, 6:4.

O titul jednatřicetiletý Millman neúspěšně bojoval v roce 2018 v Budapešti a loni v Tokiu.

Naopak suverénní je zatím v kazašské metropoli třetí nasazený Mannarino, jenž na Astana Open ještě neztratil set. Dvaatřicetiletý Francouz v semifinále zdolal finského kvalifikanta Emila Ruusuvuoriho a zajistil si první finále v sezoně.

Z devíti dosavadních zápasů o titul vyhrál Mannarino jediný loni na trávě v Hertogenboschi.

Rubljov si ve Vídni zahraje páté finále v sezoně

Rus Andrej Rubljov potvrdil výbornou formu z posledních týdnů postupem do finále halového turnaje ve Vídni. Pátý nasazený hráč v dnešním semifinále porazil vítěze z roku 2018 Kevina Andersona z JAR, který zápas za stavu 4:6, 1:4 vzdal kvůli zranění pravé nohy.

Třiadvacetiletý Rubljov bude hrát páté finále v sezoně, a pokud zvítězí, stane se nejúspěšnějším tenistou v počtu titulů na letošní ATP Tour. Zároveň by se poprvé v kariéře kvalifikoval do Londýna na Turnaj mistrů.

Jeho nedělním soupeřem ve vídeňské Stadthalle bude senzační čtvrtfinálový přemožitel Novaka Djokoviče Lorenzo Sonego, který v druhém semifinále porazil 6:3, 6:4 Brita Daniela Evanse.

Pětadvacetiletý italský tenista se do hlavní soutěže dostal jako lucky loser z kvalifikace a čeká ho boj o druhý titul v kariéře.

Moskevský rodák Rubljov z posledních 19 zápasů prohrál pouze jediný ve čtvrtfinále Roland Garros se Stefanosem Tsitsipasem. Během této úspěšné série vyhrál turnaje v Hamburku a Petrohradu, v lednu před koronavirovou pauzou triumfoval v Dauhá a Adelaide.

Tento týden ve Vídni Rubljov nejenže ještě neprohrál set, ale ani jeden z 28 gamů na podání. Ve čtvrtfinále vyřadil obhájce titulu a domácího favorita Dominica Thiema.

Turnaj mužů v Nur-Sultanu (tvrdý povrch, dotace 337.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Mannarino (3-Fr.) - Ruusuvuori (Fin.) 7:5, 6:2
Millman (4-Austr.) - Tiafoe (USA) 3:6, 6:4, 6:4.
Turnaj mužů ve Vídni (tvrdý povrch, dotace 1.550.950 eur):
Dvouhra - semifinále:
Rubljov (5-Rus.) - Anderson (JAR) 6:4, 4:1 skreč.
Sonego (It.) - Evans (Brit.) 6:3, 6:4

Reklama