Hlavní obsah

Roland Garros v příštím roce opět změní termín, pokud bude třeba

Paříž

Pořadatelé tenisového Roland Garros nebudou ani v příštím roce váhat s přesunutím turnaje, pokud si to zdravotní a bezpečnostní situace kvůli šíření koronaviru vyžádá. Podle ředitele pařížského grandslamu Guye Forgeta by ale tentokrát změnu termínu předem více konzultovali s ostatními.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Polka Iga Šwiateková, nečekaná šampionka French Open.

Článek

Francouzská tenisová federace si na jaře vysloužila tvrdou kritiku poté, co v polovině března kvůli nastupující pandemii koronaviru bez varování přeložila French Open z tradičního květnového termínu na září, těsně po US Open.

"Pokud bychom měli zítra, myšleno příští rok, čelit stejným problémům, nejspíš bychom provedli stejný manévr," řekl Forget před zahájením pařížského turnaje Masters v hale Bercy. Ocenil, jak ATP a WTA během celé náročné sezony poznamenané řadou zrušených a přeložených turnajů spolupracovala.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Rafael Nadal s trofejí pro vítěze French Open.

Po vypuknutí pandemie museli podle Forgeta pořadatelé jednat rychle. "Vím, že jsem byli kritizováni, když jsem změnili termín Roland Garros. Udělali jsme to rychle. Některé lidi jsme zklamali, někteří hráči byli hodně překvapení," uznal. "Pozitivní ale je, že ti samí lidé, především hráči, nám nakonec říkali, že jsme udělali dobře. Takže se to vyplatilo," dodal bývalý čtvrtý hráč světa.

Reklama