Hlavní obsah

Tenista Berdych prohrál na exhibici v Melbourne s Davyděnkem

MELBOURNE

Tenista Tomáš Berdych prohrál na exhibici Kooyong Classic v Melbourne s Rusem Nikolajem Davyděnkem po setech 5:7, 6:3 a 3:6. Českého hráče tak čeká v přípravě na grandslamové Australian Open, které začne v pondělí, souboj s dalším Rusem Michailem Južným v pavouku poražených.

Foto: Jumana El Heloueh , Reuters

Tomáš Berdych

Článek

Pětadvacetiletému Berdychovi se proti Davyděnkovi pravidelně nedaří. Prohrál s ním již podesáté v kariéře, z výhry se radoval jen předloni na trávě ve Wimbledonu.

Českému hráči v Melbourne nepomohli ani jeho fanoušci z takzvané Berdych Army, skupinky Australanů, kteří od roku 2007 u protinožců aktuální české jedničce fandí. Dnes seděli v hledišti v šortkách, měli českou vlajku a halasně skandovali "Tomas, do toho!".

Po ztracené první sadě, v které více chyboval, zvládl Berdych skvěle druhý set. Díky agresivní hře odskočil do vedení 3:0 a za pomoci servisu už o brejk nepřišel. Jenomže na začátku třetí sady opět dominoval Davyděnko a Berdych nakonec před zraky své přítelkyně a tenistky Lucie Šafářové prohrál za hodinu a 53 minut.

Davyděnko se střetne v semifinále s domácím Lleytonem Hewittem.

Reklama