Hlavní obsah

Česká jednička Kvitová zvládla v Melbourne 1. kolo, dál jde i Štěpánek

Stoprocentně úspěšní byli čeští tenisté během druhého dne Australian Open. Celá šestice, která dnes zasáhla do hry, se probojovala do druhého kola. Postoupily i Lucie Šafářová s Klárou Zakopalovou, které v dalším zápase nastoupí proti sobě. V turnaji pokračují také Jan Hernych, Radek Štěpánek, Petra Kvitová a Iveta Benešová.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová

Článek

Současná česká ženská jednička Kvitová prodloužila svoji letošní neporazitelnost a v prvním kole úvodního grandslamu sezony porazila domácí Sally Peersovou 6:2, 6:4. Pětadvacátá nasazená Kvitová vyhrála turnaj v Brisbane a v Melbourne si v utkání s Peersovou připsala šestou výhru v sezoně za sebou. Ve druhém kole ji čeká duel s Ruskou Annou Čakvetadzeovou.

Úvod zvládla nadmíru dobře i Benešová, která Španělku Anabel Medinaovou-Garriguesovou smetla 6:0 a 6:1. Dosud měla se soupeřkou negativní bilanci jedné výhry a tří proher. I Benešovou čeká v dalším kole Ruska, osmnáctá nasazená Maria Kirilenková.

Nejvíce práce s postupem do druhého kola měla z českých hráček Šafářová, ale Číňanku Šuaj Čang nakonec zdolala 7:5, 4:6 a 6:1. Tři sety absolvovala také Zakopalová, která zvítězila nad Američankou Melanií Oudinovou 6:1, 3:6, 6:1.

Bez problémů postoupil Radek Štěpánek, který vyhrál nad německým kvalifikantem Denisem Gremelmayrem po setech 6:3, 6:2 a 6:3. Hernych, který jako jediný z Čechů uspěl v kvalifikaci, porazil Denise Istomina z Uzbekistánu 6:3, 6:4, 3:6, 6:2. V žebříčku je přitom o 200 míst za ním.

AUSTRALIAN OPEN 2011 - výsledky českých tenistů:
MUŽI:
Dvouhra - 1. kolo:
Hernych (ČR) - Istomin (Uzb.) 6:3, 6:4, 3:6, 6:2, Štěpánek (ČR) - Gremelmayr (Něm.) 6:3, 6:2, 6:4.
ŽENY:
Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (25-ČR) - Peersová (Austr.) 6:2, 6:4, Benešová (ČR) - Medinaová-Garriguesová (Šp.) 6:0, 6:1, Šafářová (ČR) - Šuaj Čang (Čína) 7:5, 4:6, 6:1, Zakopalová (ČR) - Oudinová (USA) 6:1, 3:6, 6:1.
Výsledky ostatních zápasů

Reklama