Hlavní obsah

Záhlavová-Strýcová zase sprostě nadávala. Tentokrát manželovi

Byl to pro ni vypjatý zápas. Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová poprvé ve svém životě vyhrála zápas na centrkurtu jednoho z grandslamových turnajů. Ve druhém kole Australian Open narazila na domácí Jelenu Dokičovou, kterou porazila 7:6 a 6:1. V nervózní první sadě se Záhlavová-Strýcová neudržela a znovu se sprostě rozkřičela na svého manžela a trenéra Jakuba.

Foto: David Gray, Reuters

Radost tenistky Barbory Záhlavové-Strýcové na Australian Open

Článek

Záhlavová-Strýcová je živel. Na své cestě k vítězství občas běsní, vzteká se či zuří. Tenisoví fanoušci si toho všimli během loňského Prague Open, kde se poprvé v kariéře dostala do finále turnaje WTA. Tehdy si v utkání proti Maďarce Szavayové přivolala mezi gamy svého manžela Jakuba a sprostými slovy se vyjadřovala o hře své soupeřky. Tenistka, ani její trenér a manžel si zjevně neuvědomovali, že Jakub Záhlava má u sebe mikroport České televize.

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová je emotivní hráčka.foto: Reuters/David Gray

Celá záležitost se později dlouho propírala v médiích a vyústila až v prohlášení šéfa sportovní sekce České televize Otakara Černého, že si už Záhlavová-Strýcová tenis před kamerami jeho televize nezahraje.

Australian Open naštěstí veřejnoprávní televize nevysílá. Čtyřiadvacetiletá Češka totiž opět sprostě křičela na svého manžela. „Ty už mě taky neser!“ přiznala pro deník Sport. Nakonec se však radovala z vítězství a postoupila do třetího kola úvodního grandslamu sezóny. Tam se střetne s Číňankou Li Na. „Cítím se herně v pohodě a půjdu do toho naplno,“ řekla Záhlavová-Strýcová.

Radost Tomáše Berdycha na Australian Openfoto: ČTK/AP/Andrew Brownbill

O osmifinále bude bojovat také Tomáš Berdych, jehož čeká Francouz Richard Gasquet. Berdych má se čtyřiadvacetiletým hráčem zápornou bilanci, v posledním vzájemném utkání mu však povolil pouze dvě hry.

Páteční program Australian Open (začátky 01:00 SEČ):
Rod Laver Arena: Wozniacká (1-Dán.) - Cibulková (29-SR), Heninová (11-Belg.) - Kuzněcovová (23-Rus.), Malisse (Belg.) - Federer (2-Švýc.). Od 9:00 Wawrinka (19-Švýc.) - Monfils (12-Fr.), V. Williamsová (4-USA) - Petkovicová (30-Něm.).
Hisense Arena: Troicki (29-Srb.) - Djokovič (3-Srb.), Roddick (8-USA) - Haase (Niz.), Görgesová (Něm.) - Šarapovová (14-Rus.), Nišikori (Jap.) - Verdasco (9-Šp.).
Arena Margaret Courtová: Niculescuová (Rum.) - Schiavoneová (6-It.), Li Na (9-Čína) - Záhlavová-Strýcová (ČR), Berdych (6-ČR) - Gasquet (28-Fr.).

Reklama