Hlavní obsah

Tenis by měl zpomalit. Zvětšil bych míče a změnil kurt, radí slavný promotér

Přestože se tenis dočkal v posledních letech několika novinek v pravidlech, řadí se spíše ke konzervativním sportům, který si zakládá na tradici a neměnnosti svých regulí. S revolučními změnami v tomto sportu by však vůbec neváhal slavný rumunský tenisový promotér Ion Tiriac, který prý zná recept, jak hru zatraktivnit a zvýšit z ní profit.

Foto: ČTK/AP

Tenis by se měl zpomalit, radí ion Tiriac

Článek

Podle Tiriaka by hře prospělo zvětšení míčků a také změna barvy kurtů včetně antukových na modrou, která je podle jeho mínění atraktivnější pro televizi. A ta je prý pro zvyšování zisků ze sportu nejdůležitěší.

“Míčky bych zvětšil alespoň o deset až patnáct procent, aby se hra trochu zpomalila,” cituje Tiriaka agentura Reuters. Rumunský miliardář sám tenis hrál na špičkové úrovni. Vyhrál čtyřhru v Roland Garros a zahrál si i finále Davisova poháru. Rumunsko dokonce reprezentoval na olympiádě v hokeji. Velké úspěchy sklízí i na manažerském poli. Ke slávě vytáhl Borise Beckera, nyní vlastní turnaj v Madridu.

"Jsme otroky televize"

“Také bych změnil barvu kurtů. Jak všichni víme, jsme otroci televize. Já mám 14 tisíc diváků na stadiónu a více než 500 miliónů u televize, pokud počítáme Čínu,” řekl Tiriac při představování nové trofeje pro vítěze jeho Madrid Open.

Podle něj je také “trapné”, že se na antukových dvorcích nevyužívá tzv. Jestřábí oko, které se běžně užívá k překontrolování rozhodnutí sudích na všech ostatních površích. “Jestřábí oko je skvělý vynález,” pochvaloval si jedenasedmdesátiletý manažer.

Už koncem měsíce se může těšit na start svého Madrid open, kde obhajují tituly Rafael Nadal a Aravane Rezaí.

Reklama