Hlavní obsah

Berdych se kvůli ramenu odhlásil z turnaje v Kuala Lumpuru

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych se oproti původnímu plánu tento týden nepředstaví na turnaji ATP v Kuala Lumpuru. Desátý hráč světa, jenž měl v malajské metropoli plnit roli nejvýše nasazeného, se odhlásil kvůli přetrvávajícím problémům s ramenem.

Foto: Andrew Brownbill, ČTK/AP

Tenista Tomáš Berdych.

Článek

Šestadvacetiletého Berdycha trápí rameno už od srpna. Zranil si ho na turnaji v Cincinnati a na US Open kvůli němu vzdal utkání 3. kola se Srbem Jankem Tipsarevičem. Před deseti dny i s handicapem pomohl v Bukurešti ziskem bodu ve dvouhře a ve čtyřhře s Radkem Štěpánkem k udržení českého daviscupového týmu ve Světové skupině.

"Těšil jsem se, že si tady zase zahraju, ale rameno mě stále trápí," uvedl Berdych na oficiálním webu turnaje v Kuala Lumpuru. "Byl jsem schopen odehrát jednu dvouhru v Davis Cupu, ale zase se mi to vrátilo a potřebuju ještě několik dnů odpočívat. Snad si tady zahraju příští rok," dodal Berdych, který má v plánu startovat příští týden na turnaji v Pekingu.

Po Berdychově odhlášení se posunul do role nasazené jedničky Malaysian Open španělský tenista Nicolás Almagro. Vítěz tří letošních turnajů je přímým konkurentem nejlepšího Čecha v boji o postup na Turnaj mistrů do Londýna.

Reklama