Hlavní obsah

Tenistka Benešová v Lucemburku prolomila prokletí 1. kola

Tenistce Ivetě Benešové podařilo na třetí pokus na okruhu WTA přejít přes první kolo. Po neúspěších v Pekingu a Linci dnes v úvodním zápase halového turnaje v Lucemburku porazila 3:6, 6:3 a 6:2 Francouzku Pauline Parmentierovou.

Foto: ČTK/AP

Iveta Benešová

Článek

Osmadvacetiletá mostecká rodačka Benešová potvrdila, že na o tři roky mladší soupeřku umí - vyhrála nad ní i čtvrtý vzájemný duel.

Naopak negativní bilanci 1:2 má Benešová se svou další protivnicí Marií Kirilenkovou z Ruska, i když v posledním utkání na letošním Australian Open ji hladce porazila. Sedmé nasazené Kirilenkové dnes ve třetím setu za stavu 0:3 vzdala Španělka Carla Suárezová.

Na turnaji v Lucemburku se ve dvouhře představí i Barbora Záhlavová-Strýcová, kterou v prvním kole čeká nasazená jednička Viktoria Azarenková z Běloruska.

O účast v hlavní soutěži usilovala také Lucie Hradecká, která bude za dva týdny členkou fedcupového týmu ve finále v Moskvě. Coby nejvýše nasazená však dnes prohrála v posledním kole kvalifikace s Britkou Anne Keothavongovou.

LUCEMBURK (tvrdý povrch, dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Parmentierová (Fr.) 3:6, 6:3, 6:2, Paszeková (Rak.) - Makarovová (Rus.) 6:2, 6:2, Kirilenková (7-Rus.) - Suárezová (Šp.) 7:6 (7:5), 3:6, 3:0 skreč, Medinaová (Šp.) - Kremerová (Luc.) 6:0, 6:0.

Reklama