Hlavní obsah

Deblista Čermák, Cibulková a Tipsarevič kralovali v Moskvě

MOSKVA

Deblista František Čermák se Slovákem Filipem Poláškem se po dvou neúspěšných finálových bitvách dočkali v Moskvě třetí trofeje v sezoně. Celkově si zkušený čtyřiatřicetiletý Čech připsal v kariéře už 26. titul. Ve dvouhře na společném turnaji Kremlin Cup triumfovali premiérově Slovenka Dominika Cibulková a podruhé Srb Janko Tipsarevič.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Slovenská tenistka Dominika Cibulková

Článek

Čermákovi s Poláškem poslední dvě finálové bitvy na okruhu ATP nevyšly; prohráli v Tokiu a Kuala Lumpuru. Dnes v ruské metropoli však turnajové jedničky jasně dominovaly nad nenasazeným argentinsko-španělským párem Carlos Berlocq, David Marrero 6:3 a 6:1. Letos už vyhráli v Gstaadu a Bělehradu, neuspěli včetně obou asijských podniků také v Hamburku.

Cibulková slavila první titul na WTA Tour poté, co ve finále porazila Estonku Kaiu Kanepiovou 3:6, 7:6, 7:5. Tipsarevič v srbské bitvě zdolal obhájce titulu Viktora Troického 6:4 a 6:2.

Dvaadvacetiletá rodačka z Piešťan Cibulková si vynahradila týden staré zklamání z Lince, kde v boji o titul podlehla Petře Kvitové. Na turnajové vítězství Cibulková dosáhla na čtvrtý pokus. Předtím neuspěla ve dvou finále v roce 2008 v Amelia Island a Montrealu.

S Kanepiovou Cibulková v dosavadních dvou vzájemných zápasech prohrála, ale tentokrát potvrdila roli favoritky. Ve světovém žebříčku je na 20. místě, o 43 příček výš než šestadvacetiletá estonská hráčka.

Mužské finále bylo poprvé na okruhu ATP srbskou záležitostí. Tipsarevič potvrdil roli mírného favorita, neboť na 14. místě světového žebříčku je o dvě příčky výše a v 27 letech o dva roky starší a zkušenější. V Moskvě navázal na tři týdny starý triumf v Kuala Lumpuru. Vzájemnou bilanci v oficiálních statistikách ATP mají srbští kamarádi po dnešku vyrovnanou 1:1.

MOSKVA (tvrdý povrch):
Muži, dvouhra - finále:
Tipsarevič (1-Srb.) - Troicki (2-Srb.) 6:4, 6:2.
Muži, čtyřhra - finále:
Čermák, Polášek (1-ČR/SR) - Berlocq, Marrero (Arg./Šp.) 6:3, 6:1.
Ženy, dvouhra - finále:
Cibulková (8-SR) - Kanepiová (Est.) 3:6, 7:6 (7:1), 7:5.

Reklama

Související témata: