Hlavní obsah

Peschkeovou čeká v semifinále Turnaje mistryň Kingová a Švedovová

ISTANBUL

Česká tenistka Květa Peschkeová se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou se utkají v semifinále Turnaje mistryň v Istanbulu s Jaroslavou Švedovovou z Kazachstánu a s Američankou Vaniou Kingovou. Druhý pár sobotních zápasů čtyřhry tvoří obhájkyně titulu Gisela Dulková z Argentiny s Italkou Flavií Pennettaovou a americká dvojice Liezel Huberová, Lisa Raymondová.

Foto: ČTK/AP

Květa Peschkeová společně se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou s trofejemi pro vítězky wimbledonské čtyřhry.

Článek

Peschkeová se Srebotnikovou loni prohrály ve finále Turnaje mistryň, který se ještě uskutečnil v Dubaji, s Dulkovou a Pennettaovou. S dvojicí Švedovová, Kingová se letos střetly dvakrát a po prohře v Římě nedávno v Pekingu zvítězily.

Peschkeová se představí na vrcholu sezonu již popáté. Poprvé se kvalifikovala s Italkou Franceskou Schiavoneovou v roce 2006, dvakrát pak hrála s Australankou Rennae Stubbsovou (2007, 2008) a nyní podruhé v řadě se Srebotnikovou.

V šestatřiceti letech prožívá Peschkeová životní období. Se slovinskou spoluhráčkou letos triumfovaly mimo jiné na trávě ve Wimbledonu a dočkaly se prvního grandslamového vavřínu. Deset týdnů se i proto vyhřívala na deblovém světovém trůnu.

Los sobotního semifinále čtyřhry Turnaje mistryň:
Peschkeová, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Švedovová, Kingová (3-Kaz./USA), Huberová, Raymondová (2-USA) - Dulková, Pennettaová (4-Arg./It.).

Reklama

Související témata: