Hlavní obsah

Kvitová věří, že v hlavě ji zůstane hlavně tenis, i když šatník má plný

Má za sebou sezónu snů. Tenistka Petra Kvitová vyhrávala, slavila, získávala trofeje, ale nyní je před ní nový rok. Nejdříve se na Hopmanově poháru představí s Tomášem Berdychem. Poté už tradiční turnaje, Fed Cup, olympiáda. „Těším se moc, bude to pro mě něco nového, Tomáš to už zažil dvakrát. Vždycky, když mi o tom vypráví, tak je nadšený. Doufám, že bude po singlech rozhodnuto, abychom si mix užili,“ plánuje si start sezóny 2012 nejlepší česká sportovkyně za rok 2011.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Gesto na znamení výhry. Petra Kvitová se takto v roce 2011 radovala častokrát.

Článek

Petro, máte před sebou sezónu, která bude hodně sledovaná. Uzpůsobíte tomu výběr turnajů? Je to přísnější, ale jsou nastavené turnaje, které musíte hrát a které ne. Víceméně je program daný a dolaďují se různé turnaje kolem. Ale do olympiády se to nijak lišit nebude od loňského roku. Po olympiádě nastupuje hned Amerika, takže celý rok je skoro podobný.

Co vás čeká do obhajoby titulu na trávě ve Wimbledonu? Hopmanův pohár, Syndey, Australian Open, pak doufám, že budu nominovaná do Fed Cupu. Pak přijde týden volno, kdy nebudu obhajovat Paříž, potom budu hrát Dauhá, Dubaj, což jsou velké turnaje, ty jsou povinné, pak čtrnáct dní volno, Indian Wells, Miami, potom je už antuka. Zapamatovala jsem si to docela dobře (smích).

Po úspěšném roce máte v programu více akcí, které nesouvisí přímo s tenisem, není jich najednou hodně? Naštěstí mám schopné lidi kolem sebe. Společenské akce si nemusím sama nastavovat. Dostávám program, který bere ohled na to, abych nebyla moc unavená, abych se mohla věnovat tenisu.

Vybíráte si akce sama? Spíš poslouchám, kde bych měla být.

To se týká i akcí organizace WTA? Tam to je hlavně o turnajích, kde udělám promo, rozhovory, autogramiády, fotky a třeba hraní s dětmi.

Tenistka Petra Kvitová s korunou pro Sportovce roku.foto: Právo/Milan Malíček

Ale máte všeho více, je problém se přizpůsobit velkému zájmu? Trochu jsem to zažila už po Wimbledonu. Věřím, že jsem si už zvykla, ale tenis je v hlavě nejvíce, věřím, že to tak bude dále.

S přibývajícími akcemi se určitě rozrůstá i šatník, ne? Od Wimbledonu se rozrostl o hodně, jsem výborně vybavená (smích). Za chvíli to nebudu mít kam dávat, kdybych si měla na každou akci kupovat šaty, tak by mi šla hlava kolem, ani bych nevěděla, kde kupovat.

K tomu další „potíž“ s ukládáním trofejí... Rodiče trochu předělali obývák, tak se musím zeptat, jestli tatínek udělal nějaké místo (smích).

Vyrazíte do následující sezóny v nových šatech? Firma Nike nám dává asi pětkrát do roka novou kolekci na hraní, předpokládám, že bude příští rok stejná.

Minulý týden jste vyhrála Sportovce roku, koho byste volila vy? Není moc času ostatní sporty sledovat, ale na internetu vnímám úspěchy, nechtěla bych jmenovat jen jednoho, protože si myslím, že všichni ocenění a nejen ti dosáhli úspěchů ve svých disciplínách, nechtěla bych zveřejňovat jednotlivá jména.

Reklama

Související témata: