Hlavní obsah

Benešová se Štěpánkem v Brisbane perlí, postoupili už do čtvrtfinále

BRISBANE/AUCKLAND

Čeští tenisté Radek Štěpánek a Iveta Benešová v přípravě na Australian Open perlí. Na turnaji v Brisbane oba postoupili do čtvrtfinále. Benešová výhrou nad Australankou a šestou hráčkou světa Samanthou Stosurovou 6:4 a 6:2, Štěpánek pak udolal Fina Jarkko Nieminena 7:6 a 6:2.

Foto: Tertius Pickard, ČTK/AP

Radek Štěpánek v duelu s Jarkko Nieminenem.

Článek

Třiatřicetiletý Štěpánek - vítěz turnaje v Brisbane z roku 2009, který byl navíc v dalších ročnících ve finále a v semifinále - se ve čtvrtfinále utká s vítězem zápasu mezi Rusem Igorem Andrejevem a Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem.

Čeká ji Clijstersová

Osmadvacetiletá Benešová porazila Stosurovou na pátý pokus v kariéře, když s ní navíc v předchozích čtyřech zápasech neuhrála ani set. Hráčku světové desítky porazila Benešová teprve počtvrté v kariéře a poprvé po dvou letech. "Začíná nový rok, tak uvidíme, co všechno se mi ještě povede," uvedla česká hráčka.

Další soupeřkou mostecké rodačky bude bývalá světová jednička Kim Clijstersová z Belgie, s níž má bilanci 0:1. "Nemám strach ze žádné soupeřky. Proti Sam (Stosurové) jsem to zvládla skvěle a věřím, že toho jsem schopna i v dalším duelu," řekla 54. hráčka světa Benešová, která Stosurové nepovolila brejkbol.

Iveta Benešová v Brisbane září.foto: ČTK/AP/Tertius Pickard

Sedmadvacetiletá Australanka prodloužila sérii neúspěchů na domácím turnaji - v Brisbane totiž ještě nikdy neprošla přes druhé kolo. "Doufám, že jsem jen měla blbý den a za týdne to napravím," citovala Stosurovou agentura AP. "Není to nejlepší start do sezóny, ale nic není ztraceno, takže není třeba panikařit," dodala.

Serena postoupila v bolestech a skončila

S turnajem se rozloučila také třináctinásobná grandslamová vítězka Serena Williamsová. Třicetiletá Američanka sice v druhém kole porazila Bojanu Jovanovskou ze Srbska 6:2 a 6:4, v závěru utkání si ale poranila levý kotník a posléze se odhlásila.

Williamsová, která se představila na prvním turnaji od loňského US Open, původně mínila, že nejde o nic vážného, po dalším vyšetření však dala na doporučení lékařů. "Mám natažené vazy a neměla bych hrát. Dám si pár dní volno, ale ne moc dlouhé, a uvidím, jak se budu cítit. Doufám, že se dám do pořádku do Australian Open," uvedla.

Ze zranění bývalé světové jedničky vytěžila postup do semifinále Slovenka Daniela Hantuchová.

Ošetřovaná Serena Williamsová.foto: ČTK/AP/Tertius Pickard

Hradecká jde v Aucklandu také dál

Lucie Hradecká je na turnaji v Aucklandu ve čtvrtfinále. Ve druhém kole ve středu porazila nasazenou dvojku Šuaj Pcheng z Číny 6:4 a 6:3.

Fedcupová vítězka Hradecká si se 17. hráčkou světového žebříčku poradila za hodinu a 13 minut. "Pořád nemůžu uvěřit, že se mi to povedlo," řekla šestadvacetiletá Češka, které v žebříčku patří 52. příčka.

Ve čtvrtfinále narazí Hradecká na další čínskou soupeřku Čeng Ťie, se kterou se dosud na okruhu WTA utkala jen jednou. V roce 2008 s ní na Roland Garros prohrála ve třech setech.

Tenisový turnaj mužů a žen v Brisbane (tvrdý povrch):
Muži (dotace 434.250 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (6-ČR) - Nieminen (Fin.) 7:6 (7:3), 6:2, Simon (2-Fr.) - Duckworth (Austr.) 6:3, 7:5, Istomin (Uzb.) - Haas (Něm.) bez boje, Giraldo (Kol.) - Petzschner (Něm.) 6:4, 6:4, Dolgopolov (Ukr.) - Andrejev (Rus.) 6:7 (3:7), 7:6 (11:9), 6:2.
Ženy (dotace 655.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Benešová (ČR) - Stosurová (1-Austr.) 6:4, 6:2, S. Williamsová (4-USA) - Jovanovská (Srb.) 6:2, 6:4, Jankovičová (6-Srb.) - Bratčikovová (Rus.) 6:3, 6:2, Kanepiová (Est.) - Pavljučenkovová (7-Rus.) 6:0, 6:3.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Benešová, Záhlavová-Strýcová (2-ČR) - Jansová-Ignaciková, Jugičová-Salkičová (Pol./Č. Hora) 6:1, 6:4.
Tenisový turnaj žen v Aucklandu (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Hradecká (ČR) - Pcheng Šuaj (2-Čína) 6:4, 6:3, Lisická (1-Něm.) - Barthelová (Něm.) 7:6 (7:3), 3:6, 6:3, Pennettaová (4-It.) - Baltachaová (Brit.) 6:4, 6:2, Kerberová (Něm.) - Görgesová (5-Něm.) 6:2, 6:3, Vesninová (Rus.) - Vinciová (6-It.) 6:3, 6:4, Čeng Ťie (Čína) - Niculescuová (8-Rum.) 6:0, 6:2, Kuzněcovová (3-Rus.) - McHaleová (USA) 6:1, 6:1, Erraniová (It.) - Wickmayerová (7-Belg.) 4:6, 6:1, 6:1.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková, Hradecká (3-ČR) - Barroisová, Grönfeldová (Něm.) 7:5, 6:4.

Reklama

Související témata: