Hlavní obsah

Německá jednička Petkovicová přijde o Fed Cup s Češkami

Německá tenisová jednička Andrea Petkovicová přijde o únorový zápas prvního kola Fed Cupu s českým týmem i o Australian Open. Desátá hráčka světa má únavovou zlomeninu v bederní části páteře a čeká ji šesti- až osmitýdenní pauza. Němky přivítají české obhájkyně titulu 4. a 5. února ve Stuttgartu.

Foto: Mike Blake, Reuters

Německá tenistka Andrea Petkovicová přijde o fedcupový duel s ČR

Článek

Čtyřiadvacetiletou Petkovicovou trápily bolesti zad už několik měsíců a ošetřit se nechala i v úterním zápase na turnaji v Sydney proti Polce Agnieszce Radwaňské. Pak šla hned na podrobné vyšetření a to odhalilo nepříjemné zranění: únavovou zlomeninu v kloubu mezi křížovou kostí a pánví.

"Je to obrovské zklamání. Člověk podřizuje sportu všechno, má za sebou týdny tvrdé dřiny a všechno to přijde vniveč ještě před prvním grandslamem sezony," posteskla si Petkovicová poté, co se diagnózu dozvěděla. Z Austrálie zamířila hned domů, kde navštíví další lékaře.

Problémy měla už delší dobu, ale snažila se s nimi bojovat. "Věřila jsem, že to bude lepší, a bolesti jsem přemáhala. Poslední dva týdny v Austrálii jsem ale mohla hrát bez bolesti tak sotva tři čtvrtě hodiny," přiznala.

Roli domácí jedničky proti českému týmu v čele s Petrou Kvitovou převezme za necelý měsíc Sabine Lisická, aktuální světová patnáctka. Ve vyrovnaném německém kádru, který si dělal velké ambice proti favorizovaným Češkám uspět, jsou ještě další dvě hráčky do 31. místa pořadí WTA - Julia Görgesová (23.) a Angelique Kerberová.

"Jediné, co teď můžu dělat, je být v klidu, jenom polehávat a doufat, že se zlomenina co nejrychleji zhojí. Podle lékařů to bude trvat šest až osm týdnů," dodala Petkovicová, která má za sebou nejlepší tenisový rok. Na třech ze čtyř grandslamů prošla do čtvrtfinále, jen ve Wimbledonu bylo pro ni konečnou už třetí kolo.

Kapitánce fedcupového týmu Barbaře Rittnerové tak přibyly další starosti, protože zcela fit nejsou ani Lisická s Görgesovou. Pokud by ani druhá jmenovaná nemohla proti Češkám hrát, tým by zřejmě tvořily Lisická, Kerberová, Mona Barthelová a pro čtyřhru Anna-Lena Grönefeldová. "Ale ani to není špatné, že?" řekla Rittnerová německým médiím.

Reklama

Související témata: