Hlavní obsah

Korda - Norrie 6:3, 7:5Korda zdolal i Norrieho a je poprvé v kariéře ve finále. Sabalenková vyhrála třetí turnaj v řadě

Praha
Aktualizováno

V parádních výkonech pokračuje na turnaji v Delray Beach Sebastian Korda. Dvacetiletý syn posledního českého grandslamového vítěze Petra Kordy si v semifinále poradil s britským tenistou Cameronem Norriem 6:3, 7:5 a poprvé v kariéře si zahraje na okruhu ATP o titul. Jeho soupeřem bude Polák Hubert Hurkacz. Běloruská tenistka Aryna Sabalenková porazila ve finále v Abú Zabí 6:2, 6:2 Rusku Veroniku Kuděrmětovovou a vyhrála třetí turnaj WTA za sebou.

Sebastian Korda má našlápnuto k skvělé kariéře

Článek

Někdejší nejlepší světový junior Korda se dočkal premiérové finálové účasti teprve při pátém startu v hlavní soutěži turnaje ATP. Loni v září si připsal na Roland Garros první tři vítězství na okruhu a aktuálně má včetně challengerů a kvalifikací sérii devíti výher za sebou a 17 z posledních 19 zápasů.

"Nejdůležitější pro mě je, že jsem teď mnohem konzistentnější. Dříve jsem netrefoval míče, které teď trefuju. Je skvělé, že můžu hrát takové zápasy," pochvaloval si 119. hráč světového žebříčku, který v prosinci trénoval s americkou legendou Andrem Agassim a s bývalým šampionem mluvil i po semifinále.

"Je nadšený," řekl Korda, jehož otec vyhrál v roce 1998 Australian Open, ale v Delray Beach při dvou účastech ani jednou nepřešel druhé kolo.

Kordův dnešní finálový soupeř Hurkacz už zkušenosti se zápasy o titul má. Čtvrtý nasazený Polák, jenž v semifinále porazil 7:6, 6:4 amerického kvalifikanta Christiana Harrisona, v roce 2019 vyhrál turnaj ve Winston-Salemu.

Sabalenková znovu slaví

Běloruská tenistka Aryna Sabalenková porazila ve finále v Abú Zabí 6:2, 6:2 Rusku Veroniku Kuděrmětovovou a vyhrála třetí turnaj WTA za sebou. Čtvrtá nasazená hráčka splnila roli favoritky za 66 minut a navázala na tituly v Ostravě a Linci, kterými na podzim zakončila loňskou sezonu.

Dvaadvacetiletá Sabalenková získala už devátý turnajový triumf v kariéře a ve světovém žebříčku by se měla posunout z desátého na životní sedmé místo. Její aktuální vítězná série čítá 15 zápasů.

O rok starší Kuděrmětovová hrála první finále na WTA Tour v kariéře. Navzdory dnešní porážce by si i ona měla vylepšit kariérní žebříčkové postavení, bude na 36. místě.

Tenistky po narychlo zorganizovaném zahajovacím turnaji sezony ve Spojených arabských emirátech čeká přesun do Austrálie. V Melbourne se uchýlí do povinné karantény před únorovým Australian Open a dvěma přípravnými turnaji.

De Minaur po Bublikově brzké skreči v Antalyi získal čtvrtý titul

Australský tenista Alex de Minaur získal v Antalyi téměř bez boje čtvrtý turnajový titul na okruhu ATP. Finále v Turecku trvalo jen osm minut, protože jeho soupeř Alexandr Bublik za stavu 0:2 zápas skrečoval kvůli zranění kotníku.

Kazašský hráč do utkání nastoupil indisponovaný po úterní třísetové výhře nad Francouzem Jérémym Chardym. Během semifinále se zranil a postup vybojoval přesto, že v jeho průběhu zvažoval odstoupení. V boji o titul ale zvládl odehrát jen 12 výměn a po ztrátě servisu vzdal.

Jednadvacetiletý De Minaur navázal na předloňské triumfy v Sydney, Atlantě a Ču-chaji, které všechny získal rovněž na tvrdém povrchu. Svoji finálovou bilanci vyrovnal na 4:4.

O dva roky starší Bublik naopak vyšel i ve třetím finále v kariéře naprázdno a na první titul si ještě bude muset počkat.

Turnaj mužů v Delray Beach (tvrdý povrch, dotace 418 195 USD):
Dvouhra - semifinále:
Korda (USA) - Norrie (Brit.) 6:3, 7:5.
Turnaj mužů v Antalyi (tvrdý povrch, dotace 361 800 eur):
Dvouhra - finále:
De Minaur (4-Austr.) - Bublik (8-Kaz.) 2:0 skreč.
Turnaj žen v Abú Zabí (tvrdý povrch, dotace 565 530 dolarů):
Dvouhra - finále:
Sabalenková (4-Běl.) - Kuděrmětovová (Rus.) 6:2, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Aojamaová, Šibaharaová (5-Jap.) - Carterová, Stefaniová (8-USA/Braz.) 7:6 (7:5), 6:4
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 20 : 00
20240424T20 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík