Hlavní obsah

Finálový turnaj tenisových družstev žen se znovu odkládá

Tenisové finále družstev žen nově nazvané Pohár Billie Jean Kingové se znovu kvůli koronaviru odkládá. Mezinárodní federace ITF dnes oznámila, že se závěrečný turnaj v Budapešti i s účastí českého týmu v dubnu neuskuteční, ale dojít by na něj mělo ještě v letošním roce. Nový termín bude oznámen později.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český fedcupový tým (zleva): Lucie Šafářová, Barbora Krejčíková, Petr Pála, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Petra Kvitová s trojejí pro vítěze Fed Cupu 2018. Ilustrační foto.

Článek

Finálový turnaj soutěže, která se do loňska jmenovala Fed Cup, se měl konat už loni v dubnu, ale kvůli pandemii koronaviru byl odložen a posléze v červnu přeložen na letošek. "Situace s covidem-19 zůstává vážná a omezující. A pro nás jsou na prvním místě zdraví a bezpečnost," vysvětlil prezident ITF David Haggerty v tiskové zprávě, proč se ani od 13. do 18. dubna nebude na antuce v hale hrát.

Pro dvanáctku kvalifikovaných týmů platí původní rozlosování. Češky, které dostaly divokou kartu, jsou ve skupině D spolu se Švýcarskem a Německem.

Federace ITF už dříve oznámila, že na finálovém turnaji rozdělí 18 milionů dolarů, z toho dvanáct mezi hráčky a šest mezi národní tenisové asociace.

Češky jsou nejúspěšnějším týmem poslední dekády, od roku 2011 získaly šest ze svých jedenácti trofejí. Pět zbývajících vybojovalo ještě společné Československo. Naposledy získaly stříbrný pohár po finále v Praze v roce 2018.

Osm zápasů play off, jejichž vítězové postoupí do kvalifikace o finálový turnaj pro rok 2022, by se mělo uskutečnit podle plánu 16. až 17. dubna.

Reklama