Hlavní obsah

ATP rozhodlo o finanční pomoci turnajům

Londýn/Praha

Vedení mužského tenisového okruhu ATP finančně podpoří turnaje, které kvůli pandemii koronaviru přišly o příjmy ze vstupného. Na prize money jim z vlastních fondů přispěje částkou až 5,2 milionu dolarů (asi 113 milionů korun).

Foto: Andy Brownbill, ČTK/AP

Srb Novak Djokovič a Rus Medveděv po finále Australian Open.

Článek

V minulém roce se kvůli nákaze covid-19 na pět měsíců zastavila tenisová sezona, a i když letos nejsou omezení tak drastická, stále se hraje bez diváků. Organizátoři přicházejí o část příjmů a turnaje kategorií 250 a 500 kvůli tomu snížily finanční odměny pro hráče na polovinu.

ATP se jim nyní rozhodla pomoci a z fondu, ze kterého se po sezoně vyplácejí odměny dvanácti nejlepším tenistům, až do Wimbledonu poskytne organizátorům 5,2 milionu dolarů. Prize money na turnajích kategorie 250 tak narostou na 80 procent, na turnajích kategorie 500 na 60 procent.

"Turnaje stále nemůžou prodávat lístky a to je pro ně obrovský problém. Proto děkuji hráčské radě i hráčům z čela žebříčku, že nás podpořili a my můžeme v následujících měsících pomoci velké skupině tenistů," uvedl předseda ATP Andrea Gaudenzi na webu organizace.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články