Hlavní obsah

Unikát, který tenisová historie nepamatuje! Jak se ruská hvězda dostala do semifinále?

Zhruba 1,2 milionu korun si na podniku v katarském Dauhá zatím připsal na účet ruský tenista Andrej Rubljov. Tolik totiž činí odměna za postup do semifinále turnaje. Přesně tam se ruský bohatýr probil. I když slovo probil není v tomto případě příliš na místě. Způsob, jakým se světová osmička mezi poslední čtyři tenisty dostala, totiž tenisová historie nepamatuje.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Andrej Rubljov si zahraje v Dauhá o finále

Článek

V semifinále turnaje v Dauhá změří Andrej Rubljov síly se Španělem Robertem Bautistou. Bude tady však jeden zajímavý rozdíl. Zatímco světová třináctka strávila na kurtu v dosavadním průběhu turnaje téměř šest hodin a odehrála osm setů, její soupeř si ještě nepinkl do míčku.

V prvním kole měl totiž rodák z Moskvy volný los, ve druhém mu do zápasu nenastoupil Francouz Gasquet, a když se Rubljov chystal na čtvrtfinálový mač, dověděl se, že po zranění nenastoupí ani jeho další soupeř - Maďar Fucsovics.

Ruský tenista, který se v posledních měsících pyšní skvostnou formou, se tak po svém triumfu na v neděli skončeném turnaji v Rotterdamu, který ovládl, těší nebývalému luxusu postupu mezi poslední čtyři bez jediné minuty strávené na kurtu.

Něco takového se stalo vůbec poprvé v historii ATP Tour.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Andrej Rubljov s trofejí za vítězství na turnaji v Rotterdamu

Ušetřené síly se budou třiadvacetileté ruské hvězdě hodit, jeho dnešní soupeř Roberto Bautista si totiž na turnaji zatím počíná výborně. Po skalpech Opelky a Bublika si ve čtvrtfinále vyšlápl i na světovou čtyřku Dominica Thiema, kterého porazil po setech 7:6, 2:6 a 6:4.

Reklama

Související témata: