Hlavní obsah

Fernandezová - Golubicová 6:1, 6:4Kanadská teenagerka získala v Monterrey první titul v kariéře

Monterrey
Aktualizováno

Kanadská tenistka Leylah Fernandezová získala na turnaji v Monterrey první titul na okruhu WTA v kariéře. Ve finále porazila švýcarskou kvalifikantku Viktoriji Golubicovou 6:1, 6:4 a k trofeji v Mexiku dokráčela bez ztráty setu.

Foto: Twitter @WTA

Kanadská tenistka Leylah Fernandezová s trofejí pro vítězku turnaje v Monterrey.

Článek

"V posledním gamu, hlavně při posledních dvou fiftýnech jsem byla hrozně nervózní," přiznala osmnáctiletá naděje po zápase v rozhovoru na kurtě. "Snažila jsem se zklidnit, myslet jen na ten moment a zrealizovat svůj plán, jak nejlíp dokážu. Jsem šťastná, že mi tam ty míčky padly," dodala.

Fernandezová, jež byla v Monterrey nejmladší hráčkou v hlavní soutěži, setřásla po úvodním nervózním gamu ostych a rychle šla do vedení 5:0. Ve vyrovnanější druhé sadě sice rovněž jednou přišla o podání, sama ale při servisu soupeřky uspěla dvakrát a po hodině a půl proměnila první mečbol.

Golubicová i přes porážku může být se svým vystoupením na posledních dvou turnajích WTA spokojená. V Monterrey i předtím v Lyonu došla z kvalifikace až do finále. V zápasech o titul si zahrála poprvé od roku 2016, kdy získala trofej v Gstaadu a hrála finále v Linci.

MONTERREY (tvrdý povrch, dotace 235 238 dolarů):
Dvouhra - finále:
Fernandezová (Kan.) - Golubicová (Švýc.) 6:1, 6:4.

Reklama

Související témata: