Hlavní obsah

Bouzková s Hradeckou při deblové premiéře titul v Charlestonu nezískaly

Aktualizováno

Tenistky Marie Bouzková a Lucie Hradecká na prvním společném turnaji na zelené antuce v Charlestonu deblový titul nezískaly. V nedělním finále český pár podlehl 2:6, 4:6 nejvýše nasazené americko-nizozemské dvojici Nicole Melicharová, Demi Schuursová. Dvouhru vyhrála Ruska Veronika Kuděrmětovová.

Foto: Twitter @VolvoCarOpen

Lucie Hradecká (vpravo) s Marií Bouzkovou na turnaji v Charlestonu.

Článek

Dvaadvacetileté Bouzkové nevyšel útok na první titul v kariéře, o třináct let starší Hradecká už ve čtyřhře vyhrála 24 turnajů WTA Tour včetně dvou grandslamů.

V singlovém finále mezi hráčkami usilujícími o první turnajový triumf v kariéře porazila patnáctá nasazená Kuděrmětovová 6:4, 6:2 Danku Koviničovou z Černé Hory, osmifinálovou přemožitelku Petry Kvitové.

Turnaj v Bogotě vyhrála mladá kolumbijská tenistka Osoriová

Antukový turnaj v Bogotě vyhrála překvapivě domácí kolumbijská tenistka María Camila Osoriová. Devatenáctiletá hráčka startující na divokou kartu zdolala v dnešním finále 5:7, 6:3, 6:4 pátou nasazenou Slovinku Tamaru Zidanšekovou.

Osoriová získala premiérový titul teprve při čtvrté účasti v hlavní soutěži turnaje WTA Tour. Mladá Kolumbijka, které patří 180. místo v žebříčku, si v druhém kole díky výhře nad Terezou Martincovou připsala první vítězství nad soupeřkou z první světové stovky a na cestě do finále neztratila set. Zidanšekovou, jež je v pořadí WTA Tour téměř o sto míst výš, udolala skoro po třech hodinách.

CHARLESTON (antuka, dotace 565 530 dolarů)
Dvouhra - finále:
Kuděrmětovová (15-Rus.) - Koviničová (Č. Hora) 6:4, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Melicharová, Schuursová (1-USA/Niz.) - Hradecká, Bouzková (ČR) 6:2, 6:4.
BOGOTÁ (antuka, dotace 235 238 dolarů)
Dvouhra - finále:
Osoriová (Kol.) - Zidanšeková (5-SR) 5:7, 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata: