Hlavní obsah

A. Zverev - Nadal 6:4, 6:4Nadalovo prokletí. Zverev složil legendu potřetí v řadě

Madrid

Černá můra pro Rafaela Nadala znovu zaúřadovala. Ve čtvrtfinále turnaje v Madridu španělská legenda nestačila na Němce Alexandra Zvereva a podlehla dvakrát 4:6. Dalším soupeřem světové šestky bude rakouský tenista Dominic Thiem, který si poradil s Johnem Isnerem.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Alexander Zverev si poradil s Rafaelem Nadalem

Článek

Nejvýše nasazený Nadal, pětinásobný vítěz madridského turnaje, prolomil soupeřův servis jako první, jenže vedení 4:2 neudržel. Zverev čtyřmi gamy za sebou získal úvodní set a ve druhém mu pak stačil brejk v páté hře.

"Tohle je jedna z největších výher mojí kariéry. Porazit Rafu na antuce, to je v našem sportu těžká výzva, moc lidí to nedokázalo," radoval se Zverev po mečbolu. "Je to úžasný týden, ale turnaj ještě nekončí," dodal.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Zklamaný Rafael Nadal opouští kurt

Nadal má sice se Zverevem dál aktivní bilanci 5:3, jenže německého protivníka naposledy zdolal před třemi lety. Dvakrát mu pak podlehl na tvrdém povrchu. Právě v roce 2018 Zverev ovládl madridský turnaj, o titul se tehdy utkal s Thiemem.

Thiem porazil Američana Johna Isnera 3:6, 6:3, 6:4 a do semifinále se v Madridu probojoval počtvrté za sebou. Na první triumf ale zatím čeká, ve finále byl dvakrát.

V druhém semifinále se utkají Nor Casper Ruud a osmý nasazený italský tenista Matteo Berrettini. Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková narazí ve finále čtyřhry na Kanaďanku Gabrielu Dabrowskou a Demi Schuursovou z Nizozemska. Ty zdolaly rusko-lotyšskou dvojici Anastasia Pavljučenkovová, Jelena Ostapenková 5:7, 6:4 a 10:6.

Turnaj mužů v Madridu (antuka):
Muži (dotace 3,226 325 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
A. Zverev (5-Něm.) - Nadal (1-Šp.) 6:4, 6:4
Thiem (3-Rak.) - Isner (USA) 3:6, 6:3, 6:4
Berrettini (8-It.) - Garín (16-Chile) 5:7, 6:3, 6:0

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články