Hlavní obsah

Čilič - Rodionov 6:3, 1:0 skreč.Čilič si ve Stuttgartu po třech letech zahraje o titul

Aktualizováno

Tři a půl roku čekal Marin Čilič na to, až si znovu bude moci zahrát na okruhu ATP o titul. Bývalý vítěz US Open se dočkal na trávě ve Stuttgartu, kde se o něj utká s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem, jenž se na osmý pokus pokusí získat premiérový triumf.

Foto: Murat Marijan, ČTK

Marin Čilič si zahraje ve Stuttgartu o titul

Článek

Dvaatřicetiletému Čiličovi usnadnil postup Rakušan Jurij Rodionov, jenž za stavu 6:3, 1:0 pro Chorvata semifinále kvůli zranění vzdal. Bývalá světová trojka Čilič byl naposledy ve finále v červnu roku 2018 také na trávě v londýnském Queen's Clubu, kde získal svůj osmnáctý titul.

Ukončit čekání na titul bude chtít dvacetiletý Auger-Aliassime, jenž postoupil do osmého finále v kariéře po výhře 6:4, 7:5 nad Američanem Samem Querreym.

Montrealský rodák byl ve finále Stuttgart Open i v předchozím ročníku turnaje v roce 2019, letos už marně bojoval o titul na jednom z přípravných turnajů v Melbourne. Dosud v sedmi finálových zápasech nevyhrál ani set.

O titul v Nottinghamu se utkají Kontaová a Čang Šuaj

Britka Johanna Kontaová postoupila na turnaji v Nottinghamu poprvé po dvou letech na okruhu WTA do finále. Nejvýše nasazená hráčka zdolala Ninu Stojanovičovou ze Srbska 6:2, 6:7, 7:5 a o titul se utká s Číňankou Čang Šuaj. Ta na trávě přehrála Američanku Lauren Davisovou 6:4, 6:3.

Kontaová zlomila před domácím publikem rozpačitou sezonu, v níž až dosud nedokázala na žádném turnaji vyhrát dva zápasy za sebou. Na trávě ale ožila a o titul si na tomto povrchu zahraje potřetí. Poslední finále světová dvacítka absolvovala v květnu 2019 na antuce v Římě, kde prohrála s Karolínou Plíškovou.

V cestě za čtvrtým titulem a prvním od Miami 2017 bude Britce stát čtvrtá nasazená Čang Šuaj. Také Číňance se až dosud v sezoně nedařilo a alespoň jedno kolo uhrála pouze před Roland Garros ve Štrasburku. Na třetí titul v kariéře čeká rovněž od roku 2017, kdy podruhé ovládla turnaj v Kuang-čou. Finále si naposledy zahrála vloni v Hobartu.

Turnaj mužů ve Stuttgartu (tráva, dotace 618.735 eur):
Dvouhra - semifinále:
Auger-Aliassime (3-Kan.) - Querrey (USA) 6:4, 7:5
Čilič (Chorv.) - Rodionov (Rak.) 6:3, 1:0 skreč.
Turnaj žen v Nottinghamu (tráva, dotace 235 238 eur):
Dvouhra - semifinále:
Kontaová (1-Brit.) - Stojanovičová (15-Srb.) 6:2, 6:7 (2:7), 7:5
Čang Šuaj (4-Čína) - Davisová (14-USA) 6:4, 6:3

Reklama

Související témata: