Hlavní obsah

Někteří lidé se kvůli mně rozvedli. Teď vstoupila tenisová legenda mezi vyvolené

Newport

Goran Ivaniševič se stal první Chorvatem, který byl uvedený do Mezinárodní tenisové síně slávy. Stalo se tak při příležitosti konání travnatého turnaje v americkém Newportu. Mezi prestižní tenisovou společnost byla zvolena také Conchita Martínezová, bývalá trenérka Karolíny Plíškové a wimbledonská šampionka z roku 1994.

Foto: twitter:@TennisHalloFame, Twitter

Bývalý chorvatský tenista Goran Ivaniševič při uvedení do Mezinárodní tenisové síně slávy,

Článek

"Jsme malá země s velkým srdcem, nikdy nepřestáváme věřit. Měl jsem za svou kariéru mnoho pádů, přesto jsem nikdy nepřestal věřit a snít," začala emotivní vystoupení bývalá světová dvojkaa hvězda své země.

"Nebylo lehké být mým fanouškem, často to muselo být frustující, smutné, pravděpodobně se část mých fanoušků také kvůli mně rozvedla, ale rozhodně můžu říct, že to pro ně muselo být přinejmenším zábavné," rozesmál wimbledonský šampion newportské osazenstvo během proslovu.

Ivaniševič zůstává jediným grandslamovým vítězem, který se turnaje zúčastnil na divokou kartu a nezapomněl právě wimbledonské pořadatele zmínit. "Chtěl bych také poděkovat wimbledonskému týmu za udělení divoké karty. Nedokážu říct, jestli udělali dobrou práci , nebo jestli toho litují. Ale každopádně bez nich bych tu teď nestál," dodal na piedestale ještě slavný chorvatský šampion.

Druhou legenda, jež byla do síně slávy v letošním roce uvedena, je dobře známá i českým fanouškům. Conchita Martínezová totiž před nedávnem působila jako trenérka u české tenistky Karolíny Plíškové.

Reklama