Hlavní obsah

To byl úder! Hvězdný tenista předvedl dokonalý volej

Gstaad/Praha

Tohle se vidí málokdy. Francouzský tenista Benoit Paire je známý mimo jiné i svou bouřlivou povahou, ale také vynikajícími technickými údery. Jeden z nich předvedl na antukovém turnaji ve švýcarském Gstaadu proti Slovákovi Jozefu Kovalíkovi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Francouzský tenista předvedl parádní úderVideo: sntv

 
Článek

V letošní sezoně se mu příliš nedaří. Z 21 zápasů jich vyhrál pouze šest, na většině turnajů skončil hned v prvním kole. Snášela se na něj kritika ze všech stran. Naposledy si proti sobě poštval fanoušky na Wimbledonu, kde se rozhodl poslední hru za rozhodnutého stavu 0:2 na sety a 0:5 ve třetím odchodit.

Nelíbilo se to ani rozhodčímu, který mu za nesportovní chovní udělil napomenutí, což Paireho popíchlo k hádce. Nyní na turnaji ve Švýcarsku si zřejmě část fanoušků opět přetáhl na svou stranu poté, co odehrál nádherný volej hned po servisu.

Francouz nad Slovákem vedl 6:3 a ve druhém setu podával na vyrovnání stavu na 2:2. Hned po servisu se přesunul na síť, kde zahrál vysoký volej s tak velkou zpětnou rotací, že soupeř neměl nejmenší šanci míček zasáhnout.

Paire poté ustál těžké situace v osmém gemu, kdy si soupeř postupně vybojoval hned tři brejkboly, ale ani jeden nedokázal využít. Francouz o svém vítězství rozhodl v tie-breaku a postoupil do druhého kola, kde se utká s vítězem zápasu Griekspoor - Londero.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori