Hlavní obsah

Den na dvě věci, smutnila česká tenistka po dvojnásobném krachu

Indian Wells/Praha

Konečná v osmifinále dvouhry a následně i porážka v deblu. Dvojnásobný konec na turnaji v Indian Wells, který je považovaný za nepsaný pátý grandslamový turnaj sezony, českou tenistku Barboru Krejčíkovou hodně bolel. "Den na dvě věci, jak v singlu, tak v deblu. Bohužel se musím rozloučit," posteskla si na sociálních sítích po vyřazení ze slavného turnaje, kde hrála dvouhru premiérově v hlavní soutěži.

Barbora Krejčíková v Indian Wells končí.

 
Článek

V osmifinále dvouhry poslala českou kometu této sezony Španělka Paula Badosaová. Turnajovou trojku vyřadila ve dvou setech 6:1 a 7:5.  "Odehrála jsem skvělý zápas," lebedila si vítězka, které se dařilo na podání a klíčem k vítězství byla i agresivní hra.

Krejčíková naopak těžce kousala zklamání. A následně dohrála i ve čtyřhře. Zlaté olympijské medailistky z Tokia Krejčíková a Kateřina Siniaková vypadly ve čtvrtfinále s ukrajinsko-lotyšským párem Ljudmyla Kičenoková, Jelena Ostapenková 6:2, 4:6 a 8:10.

"Odvážím si nové zkušenosti, které mě posunou zase o krok dál," napsala na sociálních sítích Krejčíková, která se v novém vydání žebříčku dvouhry posune na čtvrté místo a znovu si vylepší maximum. "Na jaro se těším, přijedu zase silnější," dodala.

Krejčíková bude nyní českou jedničkou ve finálovém turnaji družstev o Pohár Billie Jean Kingové začátkem listopadu v Praze. V týmu je také Siniaková, která je předtím ještě přihlášená na turnaje v Moskvě a v italském městě Courmayeur.

Reklama

Související témata: