Hlavní obsah

Šarapovové se nelíbí zvýšení odměn za první kolo v Melbourne

Istanbul

Tenistka Maria Šarapovová není nadšená z plánů organizátorů Australian Open vyplácet od příštího ročníku vyšší odměny hráčům, kteří vypadnou v prvním kole. Právě tenisté vyřazení v úvodních fázích premiérového grandslamu sezóny by měli nejvíce profitovat ze čtyřmiliónového navýšení dotace na celkových 30 miliónů dolarů.

Foto: Sport.cz

Ruská tenistka Maria Šarapovová vládne osmý rok po sobě žebříčku nejlépe vydělávajících sportovkyň světa.

Článek

Přesné rozdělení dotací zatím není stanoveno, očekává se ale, že nejvíce se zvýší prize money za úvodní kola. S tím souhlasí mimo jiné i Švýcar Roger Federer coby předseda hráčské komise ATP. Hráči a hráčky z nižších pozic na žebříčku, kteří jen zřídkakdy postoupí na velkých turnajích do dalších kol, by tak měli šanci vydělat si na další kariéru na okruzích ATP a WTA.

"Já si s těmi prvními koly nejsem tak jistá. Nevím, zda souhlasit s větší odměnou za porážku v prvním kole," uvedla Šarapovová. Světová dvojka, jež během své kariéry inkasovala na odměnách více než 22 miliónů dolarů, je nicméně spokojená s tím, jak velký podíl ze svých zisků pořadatelé Australian Open na dotace dali.

"Jsou pod velkým tlakem, protože jsou prvním grandslamem roku, ale myslím, že i ostatní grandslamy by se měly zlepšit, vzhledem k tomu, že vydělávají víc než Australané," řekla Šarapovová, kterou dnes v Istanbulu čeká první zápas na Turnaji mistryň.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články