Hlavní obsah

Tenistka Petkovicová přijde kvůli prasklému menisku o Australian Open

Německá tenistka Andrea Petkovicová přijde o Australian Open. Na úvodní grandslam sezóny pětadvacetiletou hráčku nepustí prasklý meniskus v pravém koleně, které si poranila v sobotu na Hopmanově poháru.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Německá tenistka Andrea Petkovicová.

Článek

Bývalá světové devítka se kvůli zranění z turnaje smíšených dvojic odhlásila a v nejbližších dnech se v Německu podrobí operaci. "Doufám, že budu zpátky za tři čtyři týdny. Pokud ale budou muset meniskus sešívat, tak hrozí, že budu mimo dva až tři měsíce," citovala agentura SID Petkovicovou, která už v roce 2008 musela podstoupit operaci pravého kolena kvůli přetrženým zkříženým vazům.

V německém týmu na Hopmanově poháru by měla Petkovicovou zastoupit šestnáctiletá Chorvatka Donna Vekičová. "Pro Tommyho (Haase) to bude asi zvláštní, ale už jsem ji naučila pár německých slovíček. Navíc je blonďatá, takže je asi větší Němka, než jsem já," uvedla.

Zranění završilo nepovedený rok

Petkovicová zraněním završila nepovedený rok, ve kterém odehrála jen devět turnajů WTA. Nejprve totiž léčila komplikovanou únavovou zlomeninu v bederní části páteře, pak si přetrhla vazy v kotníku. Během pauzy klesla na současné 126. místo světového žebříčku.

"Letos už mě nemůže nic překvapit, protože co se mohlo pokazit, to se pokazilo. Takže mám alespoň radost, že jsem si nepřetrhla zkřížený vaz. Byla to totiž podobná bolest a i příznaky byly takové jako před čtyřmi lety," dodala Petkovicová.

Reklama

Související témata: