Hlavní obsah

Šarapovová zvažovala, že US Open odehraje jako Sugarpova

New York
Aktualizováno

Ruská tenistka Maria Šarapovová zvažovala, že nadcházející US Open, závěrečný grandslamový turnaj sezóny, odehraje v New Yorku pod jménem Sugarpova, což je značka jejích cukrovinek. Nakonec však snahu o dočasnou změnu jména vzdala.

Foto: Michael E. Keating, ČTK/AP

Ruská tenistka Maria Šarapovová chce na krátkou dobu změnit své příjmení na Sugarpová.

Článek

Nejbohatší současná sportovkyně na světě podle listu The Times chtěla požádat floridský nejvyšší soud, aby její žádosti vyhověl. Nemělo však o obdobu případu basketbalového rebela Rona Artesta, z něhož se stal natrvalo Metta World Peace (Světový Mír). Šarapovová se chtěla po skončení turnaje vrátit ke svému rodnému příjmení.

Její agent Max Eisenbud dnes pro ESPN potvrdil, že se tenistka změnou jména zabývala, ale spíš z legrace. "Maria vyzvala členy svého týmu, aby vymysleli nějakou netradiční kampaň pro Sugarpova. Například v Miami budeme mít skleněný náklaďák plný bonbónů a vozit ho po městě, takže to bylo něco v tomhle smyslu," uvedl. "Nyní bychom museli změnit celou její identitu, což by vzhledem k tomu, že hned poté pojede na turnaje do Japonska a Číny, bylo hodně složité," dodal agent bývalé světové jedničky.

Šestadvacetiletá vítězka všech čtyř grandslamů a bývalá světová jednička představila značku bonbónů Sugarpova loni v červenci a do rozjezdu investovala přes 300 tisíc liber (více než devět milionů korun). Podle odhadů se jich za uplynulý rok prodalo téměř dva milióny pytlíků.

Šarapovová upoutala v minulých dnech pozornost i jinou rošádou. Po jediném měsíci ukončila spolupráci s tenisovou legendou Jimmym Connorsem, kterého angažovala jako trenéra.

Reklama

Související témata: