Hlavní obsah

Federer se v závěru nepovedené sezóny rozešel s koučem Annaconem

Basilej

Bývalý nejlepší tenista světa Roger Federer se po více než třech letech rozešel s koučem Paulem Annaconem. Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz to oznámil dva dny poté, co na turnaji v Šanghaji vypadl ve třetím kole s Francouzem Gaëlem Monfilsem.

Foto: Javier Garcia Martino / Photogamma

Rogeru Federerovi se letos nedaří.

Článek

Dvaatřicetiletý Federer prožívá nepovedené období kariéry a ještě nemá jistotu, že se podvanácté za sebou kvalifikuje na Turnaj mistrů.

S Američanem Annaconem, dlouholetým koučem jiné světové jedničky Peta Samprase, pracoval od srpna 2010. "Když jsme společně začínali, stanovili jsem si plán na tři roky, během nichž jsme chtěli vyhrát grandslam a vrátit se na první místo žebříčku. Společně s dalšími úspěchy se tyto hlavní dva cíle povedlo splnit," uvedl Federer na svém oficiálním webu.

S padesátiletým Annaconem, bývalým dvanáctým hráčem světového žebříčku, se podle svých slov rozchází v dobrém. "Zůstane drahým přítelem, určitě zůstaneme přáteli. Nicméně po mnoha rozhovorech v závěru našeho posledního tréninkového bloku jsme se shodli, že tohle je teď pro nás oba nejlepší," dodal Federer k rozchodu.

Letos ani v jednom finále

Aktuálně sedmý tenista světa vyhrál svůj poslední grandslam loni ve Wimbledonu a na olympijských hrách v Londýně získal stříbro. Letos se mu poprvé od roku 2002 nepodařilo postoupit ani do jednoho grandslamového finále a na kontě má jen jeden titul z turnaje v Halle. V čele světového žebříčku byl naposledy od července do října minulého roku.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori