Hlavní obsah

Kvitová si při mečbolu nebyla vůbec jistá. Nakonec prodloužila svou skvostnou bilanci

Istanbul

Petra Kvitová odstartovala Turnaj mistryň na jedničku. Nejlepší česká tenistka současnosti vyhrála úterní duel nad Agnieszkou Radwaňskou dvakrát 6:4 a připsala si devátou výhru z posledních deseti zápasů. Svůj duel v Istanbulu ale ukončila nezvykle - při mečbolu záměrně přerušila výměnu a vzala si jestřábí oko. Vůbec si přitom nebyla jistá, jestli míček z rakety polské hráčky skončil v autu.

Foto: Twitter

Petra Kvitová se raduje z první výhry na Turnaji mistryň.

Článek
Fotogalerie

„Vůbec jsem si nebyla jistá. Už jsem viděla, jak bude zase shoda a budeme o ten game ještě bojovat. Ale nakonec se to ukázalo jako dobré rozhodnutí," líčila Kvitová v rozhovoru pro Radiožurnál.

Polce tak vrátila na Turnaji mistryň porážku z loňského ročníku. „Cítím se skvěle, byl to nesmírně těžký zápas. Na souboj s Radwaňskou jsem neměla hezké vzpomínky - vždyť jsem s ní minulý rok zahajovací duel prohrála. Tentokrát jsem se snažila být na kurtu agresivní a dělat minimum chyb," uvedla Kvitová na webu WTA.

Svého triumfu v úvodním utkání prestižního turnaje si Kvitová hodně cenila, výrazně totiž zvýšila své vyhlídky na semifinálovou účast. V Červené skupině je favoritkou světová jednička Američanka Serena Williamsová. Druhé místo je otevřené. A v konečném pořadí se mohou počítat také sety. „No, je tam Serena, ale takhle se o tom nedá přemýšlet," prohlásila česká tenistka.

Kvitová má ve středu volno, další zápas sehraje ve čtvrtek s Němkou Angelique Kerberovou. „Asi jenom lehce potrénuju a půjdu si lehnout, abych to trochu dospala. Den volna bude fajn," dodala.

Reklama