Hlavní obsah

H+H spolu končí! Úspěšný deblový pár už další tituly nezíská

Praha
Aktualizováno

Před dvěma měsíci spolu Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká získaly deblový titul na US Open, žádné další už ale nepřidají. Stříbrné medailistky z londýnské olympiády se totiž dohodly na ukončení spolupráce!

Foto: Petr Horník, Právo

Tenistky Andrea Hlaváčková (vlevo) s Lucií Hradeckou se chlubí stříbrem z olympijského deblu

Článek

S lehce šokující informací přišel web specializovaného časopisu Tennis Arena. „Je to pravda. Příští rok to zkusíme každá s jinou partnerkou," řekla pro tennis-arena.cz Hlaváčková, která se dohodla, že bude nastupovat s další fedcupovou reprezentantkou Lucií Šafářovou.

Rozchod s parťačkou potvrdila i Hradecká, která je nyní na turnaji v Nantes. „Ano, je to tak, ale jestli chcete vysvětlení, tak zavolejte Andree," napsala sport.cz v sms zprávě z Francie Hradecká. Její stálou deblovou partnerkou má být klubová spoluhráčka z I. ČLTK Praha Nizozemka Michaella Krajiceková. Spolu už o víkendu absolvovaly čtyřhru na turnaji kategorie ITF s dotací 100 tisíc dolarů ve francouzském Poitiers. A vítězně!

Za rozchodem jsou prý problémy v komunikaci

Hlaváčková s Hradeckou spolu celkem vyhrály 11 turnajů a sedmkrát se dostaly do finále. Letos při semifinále Fed Cupu v Itálii podrážděně reagovaly na nevinnou zmínku televizního komentátora Marka Svačiny, který při přenosu z Palerma řekl: „„Deblový pár H+H letos nemá formu, není to žádné tajemství, ale zatím o rozpadu této dvojice nikdo nahlas nehovořil. Přichází antuková část sezóny a čeští fanoušci tenisu věří, že se znovu Hradecká s Hlaváčkovou chytnou."

Obě hráčky se ale proti jakékoli zmínce o rozpadu jejich dvojice rázně ohradily. Po půl roce je ovšem všechno jinak. Za sportovním rozchodem jsou údajně i problémy v komunikaci. „Bylo to rozhodnutí Andrey. Řekla mi, že chce hrát příští rok s Luckou Šafářovou, chce se víc soustředit na dvouhru a že se spolu budou dělit o trenéra," uvedla překvapená Hradecká.

Hlaváčková: Nebude problém nastoupit ve Fed Cupu

„Já už nic dodávat nechci. S Luckou jsme si řekly vše potřebné mezi sebou a nemyslím si, že by měl být problém nastoupit spolu třeba ve Fed Cupu, pokud to bude kapitán chtít. I on byl o všem informován," napsala sport.cz Hlaváčková.

Teď se však zdá, že posledním zápasem H+H bylo prohrané finále turnaje v Québeku. Pět společných let je minulostí.

Reklama