Hlavní obsah

Slovenská lvice šokovala Melbourne. Ještě jsem neřekla poslední slovo, varuje Cibulková

Melbourne

V turnaji kosí jednu soupeřku za druhou a nezalekla se ani favorizované Marie Šarapovové. Slovenská tenistka Dominika Cibulková má na letošním Australian Open formu jako hrom, což poznala i blonďatá Ruska, která své přemožitelce po dvou hodinách a čtrnácti minutách smutně gratulovala k postupu do čtvrtfinále úvodního grandslamového turnaje roku.

Foto: Andrew Brownbill, ČTK/AP

Vítězné gesto slovenské tenistky Dominiky Cibulkové.

Článek
Fotogalerie

V melbournské výhni sice světová trojka ovládla první set v poměru 6:3, jenže pak se nestačila divit. Proti čtyřiadvacetileté rodačce z Piešťan uhrála dohromady jen pět her. "Nehrála jsem tenhle turnaj od začátku nejlépe, snažila jsem se, ale soupeřka byla výborná," uznala Šarapovová.

Cibulková na Šarapovovou umí. Z šesti vzájemných zápasů vyhrála už potřetí. Soupeřku, kterou trápil bolavý bok, drtila výtečným forhendem. Ruska začala kupit nevynucené chyby a ve třetím setu jí odešel servis. Vyrobila hned sedm dvojchyb a své protivnici cestu k vítězství usnadnila.

"Věřila jsem si. Ani po prvním prohraném setu jsem neztrácela naději, že můžu zápas otočit a vyhrát," tvrdila jen 161 cm vysoká slovenská bojovnice v interview pro stanici Eurosport.

Cibulková na dvorcích v Melbourne Parku válí. V prvním kole zdolala Italku Schiavoneovou. Poté smetla z kurtu Němku Vögelovou 6:0, 6:1 a stejně suverénně si počínala i v boji o osmifinále, kdy nedala šanci Španělce Carle Suárezové-Navarrové (6:1, 6:0).

Cibulková: S Halepovou to bude boj o každý míček

Poprvé v kariéře si tak zahraje na Australian Open čtvrtfinále a v něm ještě končit nechce. Pokud ve středu zdolá Rumunku Simonu Halepovou, postoupí v turnaji mezi čtyři nejlepší, čímž vyrovná své grandslamové maximum. Dosud nejlepší výsledek zaznamenala v roce 2009 na French Open, kdy byla v semifinále.

"Je to pecka, že se mi to podařilo, něco jako bonus. Ani mi nedošlo, že jsem už všude na grandslamu byla alespoň ve čtvrtfinále, ale připomenuli mi to novináři na tiskovce po zápase. Jsem šťastná, ale cítím se výborně a věřím, že jsem ještě neřekla poslední slovo," citoval Cibulkovou sportovní server aktuality.sk.

S Halerpovou má pozitivní bilanci 2:1, naposledy se obě hráčky potkaly v březnu loňského roku na turnaji v kalifornském Indian Wells. Slovenská kráska zvítězila na kurtu s tvrdým povrchem 7:5 a 7:6.

"Vloni měla neuvěřitelnou sezónu, vyhrála šest turnajů. Je mentálně i fyzicky silná. Známe se, hráli jsme spolu pár zápasů. Bude to boj o každý míček," uvědomuje si Cibulková.

Reklama

Související témata: