Hlavní obsah

Berdych - Isner 6:3, 7:5Berdych si v Miami poradil s ranařem Isnerem a postoupil do čtvrtfinále. Kvitová dohrála

Miami
Aktualizováno

Český tenista Tomáš Berdych si v Miami zahraje čtvrtfinále. Amerického ranaře Johna Isnera zdolal 6:3, 7:5 a jeho příštím soupeřem bude Ukrajinec Alexandr Dolgopolov. Nedařilo se naopak Petře Kvitové, která na stejném turnaji podlehla ve čtvrtfinále Marii Šarapovové 5:7 a 1:6. Ruska tak upravila bilanci vzájemných zápasů na 5:2 ve svůj prospěch.

Foto: Joel Auerbach, ČTK/AP

Český tenista Tomáš Berdych porazil na turnaji v Miami Američana Johna Isnera.

Článek
Fotogalerie

Berdych - Berdych měl s Isnerem kladnou bilanci (3:2), vyhrál i poslední vzájemné střetnutí v říjnu loňského roku v čínském Pekingu a do osmifinálového duelu s domácím borcem vstoupil slibně. Výtečně podával a v první sadě nepustil protivníka k jedinému brejkbolu. Naopak v šestém gamu si sám tři vypracoval a hned ten první využil. První set nakonec ovládl za jednatřicet minut v poměru 6:3.

Klíčový moment druhé sady přišel za stavu 5:5. Rodák z Valašského Meziříčí vzal Isnerovi servis a poté již utkání dovedl do vítězného konce.

V boji o semifinále narazí Berdych na Dolgopolova, který překvapivě vyřadil letošního šampióna Australian Open Stanislase Wawrinku ze Švýcarska po setech 6:4, 3:6 a 6:1. S pětadvacetiletým Ukrajincem se český tenista utkal dosud třikrát a pokaždé zvítězil.

Kvitovou zastavila Šarapovová

Čtvrtfinálový duel se v Miami nevydařil Kvitové, která skončila na raketě Šarapovové. S někdejší světovou jedničkou a loňskou finalistkou turnaje se česká jednička utkala poprvé po dvou letech a prohrála s ní počtvrté za sebou. Zápas přitom Kvitová, jíž na tribuně držel palce i její přítel Radek Štěpánek, rozehrála výborně: hned v úvodní hře vzala Šarapovové servis dokonce bez ztráty fiftýnu!

Čtvrtá nasazená Ruska, která ve 2. kole vyřadila ve třech setech Lucii Šafářovou, se ale postupně zlepšovala, zatímco Kvitová postupně ztrácela zejména na přesnosti úderů. O výhodu brejku Češka přišla v osmé hře. O game později za ní přišel o pauze až k lavičce trenér David Kotyza a uděloval jí rady.

Po přeháňce prohrála sedm her v řadě

Za stavu 5:5 v prvním setu byl zápas na pár minut přerušen kvůli dešťové přeháňce a po ní si Kvitová vypracovala jedinečnou šanci brejkbolu. Ruska ji však odvrátila skvělým servisem a vzápětí si šesti body v řadě připsala první sadu.

Promarněná možnost a lehce ztracené podání Kvitovou otřásly, osmička turnaje zcela vypadla z role. Prohrála dalších pět her v řadě. Kanára ve druhém setu sice odvrátila, ale po hodině a 32 minutách odešla do šaten poražena.

Přesto si čtyřiadvacetiletá Kvitová účastí ve čtvrtfinále vylepšila v Miami své maximum. Před letošním ročníkem došla nejdále do třetího kola.

Tenisový turnaj v Miami:
Ženy (dotace 5 427 105 dolarů) - čtvrtfinále:
Šarapovová (4-Rus.) - Kvitová (8-ČR) 7:5, 6:1
Muži (dotace 5 649 405 dolarů) - osmifinále:
Isner (10-USA) - Berdych (7-ČR) 3:6, 5:7
Djokovič (2-Srb.) - Robredo (16-Šp.) 6:3, 7:5
Nišikori (20-Jap.) - Ferrer (4-Šp.) 7:6 (9:7), 2:6, 7:6 (9)
Dolgopolov (22-Ukr.) - Wawrinka (3-Švýc.) 6:4, 3:6, 6:1
A. Murray (6-Brit.) - Tsonga (11-Fr.) 6:4, 6:1
Federer (5-Švýc.) - Gasquet (9-Fr.) 6:1, 6:2
Raonic (12-Kan.) - Becker (Něm.) 6:3, 6:4
Postoupí Tomáš Berdych přes Alexandra Dolgopolova do semifinále turnaje v Miami?
Ano
89,4 %
Ne
10,6 %
Celkem hlasovalo 6858 čtenářů.

Reklama