Hlavní obsah

Do Tokia jen ve třech. Zranění nepustí Hájka do čtvrtfinále Davis Cupu

Český tenisový tým budou hrát ve čtvrtfinále Davisova poháru v Japonsku pouze ve třech. Do Tokia v sobotu kvůli zranění kolena nemohl odletět Jan Hájek. Kapitán Jaroslav Navrátil se rozhodl, že dalšího hráče nepovolá. O postup do semifinále se tak v týmu obhájců titulu příští týden porvou Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a Jiří Veselý.

Foto: Česká sportovní / Pavel Lebeda

Po Berdychovi čtvrtfinále Davis Cupu v Tokiu vynechá i Jan Hájek (vlevo).

Článek

V daviscupovém kvartetu chybí vedle Hájka rovněž nejlepší český hráč Tomáš Berdych, který s předstihem oznámil, že minimálně čtvrtfinále vynechá.

„S ohledem na složitost dopravy do Tokia a program ostatních hráčů, o kterých by se dalo uvažovat, jsem se rozhodl nepovolávat dalšího hráče," vzkázal ČTK z Tokia kapitán Navrátil. „Máme sestavu, která je schopna v Japonsku vyhrát."

Tenisté se přesouvali do Japonska různě. Z Prahy přes Helsinky letěl Rosol s částí realizačního týmu, Veselý cestoval z Vídně přes Istanbul a Štěpánek z Ameriky.

Soupeře také trápí zranění

I Japonci řeší problém se sestavou. Jejich jednička Kei Nišikori v pátek nenastoupil k semifinále turnaje v Miami, protože ho zlobí tříslo, a jeho účast je nejistá.

V japonské nominaci jsou dále Go Soeda, který je 133. na světě, Tacuma Ito (149.) a Jasutaka Učijama (277.).

Reklama

Související témata: