Hlavní obsah

Ve Stromovce nastoupí legendy. Hingisová s Novotnou sehrají tenisovou exhibici

Martina Hingisová a Jana Novotná obohatí pátý ročník Sparta Prague Open. Někdejší světová jednička a wimbledonská šampiónka sehrají v pražské Stromovce tenisovou exhibici. Turnaj kategorie ITF se uskuteční od 12. do 18. května a titul bude obhajovat Lucie Šafářová.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Tenistka Martina Hingisová.

Článek

Třiatřicetiletá Hingisová je bývalou světovou jedničkou dvouhry i čtyřhry a od loňska znovu hraje na okruhu WTA čtyřhry. Minulý týden se Švýcarka dočkala i titulu, se svou německou svěřenkyní Sabine Lisickou vyhrály debl v Miami. Hingisová získala první trofej od roku 2007, kdy vyhrála dvouhru v Tokiu a čtyřhru v Dauhá.

"Naše dohoda s Martinou mě moc těší, ani jsme ji nemuseli přemlouvat a přesvědčovat. Když jsem jí řekli, že na Spartě už hrál exhibici třeba Ivan Lendl, bez rozmýšlení kývla," řekla šéfka tenisové Sparty Petra Černošková. "V Miami hrála ve velké formě, proto nás během její exhibice čeká skvělá podívaná."

Pětinásobná grandslamová vítězka ve dvouhře Hingisová se v Česku na exhibici objeví znovu po třech letech. V roce 2011 porazila na pražské Štvanici v rámci turnaje ITF Prague Open 2011 bývalou světovou šestnáctku Danielu Bedáňovou 6:3. V minulosti se Hingisová objevila v české extralize v týmu Prostějova.

Lendl hrál na Spartě předloni exhibici s Jiřím Novákem, loni si Hana Mandlíková s Bohdanem Ulihrachem zahráli proti populárnímu uskupení Partička. Letošní exhibice Hingisové s Novotnou se uskuteční tradičně v rámci sobotního semifinále.

Samotný turnaj s dotací sto tisíc dolarů má jistotu v podobě účasti šampiónky uplynulých dvou ročníků Šafářové a Zakopalové, vítězky letošního turnaje WTA ve Florianópolisu. "Konečná listina pro los turnaje bude známa 8. května. Díky úspěšným minulým ročníkům a stále rostoucí popularitě našeho turnaje mezi hráčkami čekáme ve startovním poli účast patnácti hráček ze stovky," uvedl v tiskové zprávě ředitel turnaje Petr Luxa.

Reklama