Hlavní obsah

Djokovič si v Praze u Koláře léčil zápěstí. Zranění není vážné, ujišťoval Srb

Praha

Druhý tenista světa Novak Djokovič se znovu skoro přesně po roce objevil na skok v Praze, aby navštívil profesora Pavla Koláře. Uznávaný odborník srbskému hráči v pondělí v Centru pohybové medicíny na Chodově vyšetřil a léčil zraněné zápěstí, které ho trápilo minulý týden v Monte Carlu.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Novak Djokovič během zápasu s Rogerem Federerem.

Článek

"Djokovič zde strávil den a podrobil se vyšetření a léčbě problémů se zápěstím, které ho hendikepovaly v Monte Carlu," řekl Kolář. Tenistovi doporučil šest dnů intenzivní léčby a klidu, po kterém může začít pomalu hrát. "Pokud by obtíže pokračovaly, jsme domluveni na eventuální další léčbě," uvedl Kolář.

Djokovič už od počátku turnaje v Monaku hrál se zpevněným zápěstím. Ze začátku se tejp schoval pod potítko, na semifinále nastoupil Srb na kurt s rukou zavázanou až k lokti. V semifinále prohrál se Švýcarem Rogerem Federerem a neobhájil loňský titul.

Velké turnaje by měl stihnout

Otázkou je, jak dlouho Djokovič nebude hrát a zda není ohrožena i jeho účast na French Open. "Je předčasné o tom hovořit, to se uvidí, až začne hrát," řekl Kolář.

Djokovič dnes na svém webu uvedl, že zranění není vážné a měl by hrát od 4. května v Madridu. "Vypadá to lépe, než se zprvu zdálo. Lékaři mě ujistili, že Madrid, Řím a Roland Garros budu hrát podle plánu. Musím teď ale pokračovat v léčbě, proto si dám krátkou pauzu, abych byl zpět co nejdřív."

U Koláře hledal Djokovič pomoc poprvé před rokem 1. května kvůli zranění kotníku ze čtvrtfinále Davisova poháru proti USA.

Reklama

Související témata: