Hlavní obsah

Bez Lendla to nejde! Murray po dalším krachu naříká nad ztrátou kouče

Madrid

Britský tenista Andy Murray se dál trápí. Ivan Lendl mu sice ještě nedávno předvídal výrazné zlepšení v antukové části sezóny, jenže český rodák už v roli Skotova kouče od března nefiguruje a Murrayho výkonnost se propadla ještě níž, než by kdo čekal.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Andy Murray si nevěděl rady s Kolumbijcem Giraldem.

Článek

Wimbledonský šampión vypadl na turnaji série Masters v Madridu už ve třetím kole, když nestačil na Kolumbijce Santiaga Giralda, proti němuž uhrál jen pět gamů.

Po hladké porážce od Fabia Fogniniho v rámci Davis Cupu tak prožil další nečekané zklamání a sám přiznává, že jedním z důvodů poklesu formy je právě ukončení spolupráce s Lendlem.

„Asi je to tak. Když jsem s Ivanem přestal spolupracovat, na pár týdnů mě to poznamenalo," přiznal šestadvacetiletý tenista v Madridu, jenž pod Lendlovým vedením vybojoval mimo jiné první grandslamový titul na US Open a následně i ten vůbec nejprestižnější ve Wimbledonu, kde také získal zlatou olympijskou medaili.

Kouč chybí

„Kouč mi chybí, je to důležitá součást týmu. Takhle brzký konec jsem si v Madridu nepředstavoval. Potřebuju si teď sednout, vše si v nejbližších dnech promyslet a rozhodnout se, co dál," pokračoval Skot.

Murray po operaci zad v této sezóně zatím nenavázal na skvělé výsledky z předchozího roku a další ránu jeho výkonnosti zasadil právě rozchod s koučem Lendlem, který chtěl sám hrát exhibiční turnaje a nemohl se tak naplno věnovat svému svěřenci.

V poslední době se objevují spekulace, že by se Murrayho novým koučem mohl stát někdejší velký Lendlův rival, Američan John McEnroe. Rodák z Dunblane bude mít další šanci na nápravu nepovedeného turnaje v Madridu tento týden na antuce v Římě.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori