Hlavní obsah

Fedcupová finálová bitva s Němkami se odehraje v O2 areně

Praha

Finále letošního ročníku Fed Cupu, v němž české tenistky přivítají 8. a 9. listopadu tým Německa, se odehraje v pražské O2 areně. Ve hře byla i ostravská ČEZ arena, pražská hala ale nakonec lépe vyhověla přísným požadavkům Mezinárodní tenisové federace. Na tenisovou bitvu bude vyhrazeno dvanáct tisíc diváckých míst.

Foto: Susana Vera, Reuters

Petra Kvitová a spol. sahají po dalším triumfu ve Fed Cupu, který ovládly v letech 2011 a 2012. V cestě stojí Němky.

Článek

„Rozhodovalo se mezi Prahou a Ostravou. Naší snahou bylo umístit finále do Ostravy jako poděkování za skvělou podporu v těžkých fedcupových a daviscupových bitvách v minulosti. Požadavky Mezinárodní tenisové federace, do kterých se jistě silně promítal i tlak tenisové federace Německa, na místo finále jsou však tak náročné, že v Česku lze hrát prakticky pouze v Praze v O2 areně," komentoval volbu finálového místa majitel pořádající agentury Česká sportovní Miroslav Černošek.

Na fedcupové finále bude v O2 areně položený tvrdý povrch novacrylic ultracushion, na němž české tenistky sehrály už úspěšné semifinále v Ostravě proti Itálii.  „Do Prahy na finále proti Německu už se moc těším. Po nezapomenutelném předloňském finále už tušíme, co nás čeká – vyprodaná aréna a fantastická atmosféra. Věřím, že hráčky udělají vše pro to, aby se jim před domácím publikem podařilo získat zpět pohár, který jsme vyhráli v roce 2011 a 2012," uvedl kapitán českého fedcupového týmu Petr Pála.

Reklama

Související témata: