Hlavní obsah

Kvitová neuspěla. Tenistkou roku WTA se stala potřetí za sebou Serena Williamsová

Palm Beach Gardens

Podruhé v kariéře letos triumfovala ve Wimbledonu, navrch přidala dva turnajové tituly, ale ani to Petře Kvitové tentokrát nestačilo, aby byla vyhlášena nejlepší tenistkou roku WTA. Vítězkou ankety se potřetí za sebou a pošesté celkově stala aktuální světová jednička Serena Williamsová.

Foto: Edgar Su, Reuters

Tenistka Serena Williamsová se stala potřetí za sebou nejlepší hráčkou roku na okruhu WTA.

Článek

Osmnáctinásobná grandslamová šampiónka vyhrála letos sedm turnajů, ale sezóna se na její poměry nevyvíjela zrovna ideálně. Na Australian Open skončila v osmifinále, na French Open vypadla už ve druhém kole a ve Wimbledonu ve třetím. Jakmile se ale tenistky vrátily na tvrdé povrchy, dostala se fenomenální Američanka znovu do ráže.

Triumfovala ve Stanfordu, v Cincinnati, na US Open i na Turnaji mistryň. V počtu grandslamových titulů se už dotáhla na legendy Chris Evertovou a Martinu Navrátilovou. Na Turnaji mistryň sice ve skupině utrpěla drtivou porážku od Simony Halepové, které se ale později pomstila ve finále.

Vedle Sereny Williamsové a Petry Kvitové, která ocenění získala ve své životní sezóně 2011, v nominaci na tenistku roku figurovala ještě Simona Halepová, Maria Šarapovová, Ana Ivanovičová a také Číňanka Li Na, která už na podzim ukončila profesionální kariéru.

Letos poprvé mohli o vítězce spolurozhodovat také fanoušci prostřednictvím hlasování na oficiálních stránkách WTA. U příznivců přitom bodovala lépe Rumunka Halepová, ale v hlasování novinářů měla navrch Williamsová (36 z 58 hlasů).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články