Hlavní obsah

Kvitová je přichystaná na návrat. Jde to lépe, než jsem čekala, tvrdí česká jednička

V hlavě už má dvě jména, teď ještě oznámit to hráčkám. Kapitán Petr Pála si po čtyřech dnech ostravských tréninků ujasnil, jakou sestavu hodlá poslat na kurt v první den fedcupového semifinále proti Francii.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Petra Kvitová na tréninku českých tenistek před fedcupovým víkendem proti Francii.

Článek

Od 26. února sice Petra Kvitová nenastoupila k ostrému zápasu, ale herní pauza nejlepší české tenistky je podle všeho u konce. Ostravská ČEZ Aréna by měla být jevištěm, na němž světová čtyřka uskuteční v sobotu svůj velký návrat. Ona sama i její kouč David Kotyza pevně věří, že vítězný.

„Cítím se asi líp, než jsem čekala," prohlásila po tréninku Kvitová. „Trénuju třetí týden a všechno jde výborně. Není nic, z čeho bych byla zklamaná. Potřebuju si spíš odpočinout, abych byla na víkend připravená," přidávala dobré zprávy. Před dvěma měsíci přitom vypadala zlomeně, unaveně, vyhasle. „Když jsem hrála Dubaj a Dauhá, tam to bylo fakt tragické," uznala Kvitová.

Ani Kotyza teď netajil překvapení z progresu. „Spíš jsem čekal, že budeme bojovat s problémy, ale Petra má zase radost, že hraje a je v týmu, což přebíjí její výpadek. Dostala se do stavu, že je opět konkurenceschopná."

Kvitová stojí za třemi fedcupovými triumfy českých tenistek v posledních čtyřech letech a v týmové soutěži pokaždé pookřála, ať už jí předtím bylo všelijak. „Mezi holkama je jí dobře, jsou to kámošky," tvrdil Kotyza.

Pála vybírá z více 'zákusků'

Se spoluhráčkami vyrazila v Ostravě na večeři zpestřenou jazzovým koncertem, pak zase společně zkoušely připravovat pizzu. „Já ji ale jen sázela do pece. Bára (Strýcová) s Luckou (Šafářovou) zkoušely válet těsto a házet s ním, což bylo už trochu těžší," smála se Kvitová.

Na páteční poledne je naplánován los na ostravské radnici a pak už půjdou legrácky stranou. „Já bych Petru postavil. Konečné rozhodnutí je ale na kapitánovi. Nemá to lehké, ale vždycky je lepší vybírat v cukrárně z více zákusků. Francouzky se naopak ptají, jestli nějaké zákusky ještě zbyly," pousmál se Kotyza.

„Péťa hrává ve Fed Cupu dobře a hrává dobře v sobotu. Jsou věci, které hovoří pro a proti, ale nechci nic říkat, aby to věděly soupeřky," mlžil ještě trochu Pála. „U Petry je ideální stav, když je trochu nervózní z toho, co bude a zároveň má radost, že hraje. Teď jde o to, aby ty dvě věci byly nějak vyvážené," dodal Kotyza.

Kouzlo Fed Cupu by ale mělo zase zapůsobit. Z posledních dvaceti zápasů v něm má Kvitová bilanci 18:2, v Ostravě pak 6:0. „Zažila jsem to mockrát, takže se toho nebojím. Pokud nastoupím, před zápasem budu mít nervy, to je jasné, bez toho asi nejde hrát doma. Ale budu připravená," ujistila Kvitová.

„Před Francouzkami máme respekt. Ale tak silný tým jsme žebříčkově ještě neměly. Je na nás sice vyvíjen tlak, ale není to poprvé. Věřím, že to zase dokážeme."

Reklama

Související témata: